SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Защо онлайн видеото е бъдещето на контент маркетинга

videoinvolver

Junior Member
Видеото все по-успешно завладява контент маркетинга, но за да усетите целия му потенциал, е нужно да направите много повече от самото му създаване.

Какво бихте предпочели след 5 години - да четете тази статия или да я гледате? Интересна тема за размисъл предвид неоспоримия подем на онлайн видеото.

video-content-marketing-1024x567.png


Според Cisco до 2017 видеото ще представлява 69% от потребителския интернет трафик. Само трафикът на видеото по поръчка (Video-on-demand) ще се утрои. Колкото и да разлиствате безкрайните статистически справки по въпроса, няма да намерите никакво доказателство, че не става въпрос за невероятно бърз растеж.


Онлайн видеото се превръща в ключово средство за задоволяване нуждите от информация и забавления. Малките компании, които не отчитат тази тенденция и не го включат в своите интернет маркетингови стратегии, го правят на свой собствен риск и отговорност.


Видеото е бъдещето на контент маркетинга, а по всичко личи - и настоящето. Многобройни проучвания отчитат, че повече от половината от компаниите вече се възползват от това средство. Предвижда се цифрата да нараства все повече и повече с осъзнаването на възможностите. Според Nielsen 64% от потребителите очакват видеото да доминира в маркетинговите им стратегии в близкото бъдеще. Не е трудно да се досетим защо.


Когато говорим за достъп до потенциални клиенти, видеото е безценно. В YouTube влизат над 1 милиард уникални посетители на месец, което е повече от всеки друг канал, с изключение на Facebook. Един на трима британци гледат поне по едно онлайн видео на седмица, което прави седмично над 20 милиона души само във Великобритания. Едно добре направено видео може да ви даде бърз достъп до тази огромна аудитория. Кой друг формат може да постигне нещо подобно?


Легендарни са успешните истории за видеа, станали изключително популярни. Една от последните кампании на Volkswagen, например, отчете три от рекламните си клипа видяни общо 155 милиона пъти. Ако такава цифра се струва недостижима за компании, които нямат 12-цифров оборот, тя демонстрира присъщата на видео-формата сила на разпространение. Заинтригувайте зрителя и той ще сподели видеото ви, ще прекара повече време във вашия уебсайт и повече време във взаимодействие с вашия бранд. Видеото е несъмнено най-добрият инструмент в арсенала на всяка медийна кампания и на всяко SEO упражнение.


Видеото ангажира вниманието по много естествен начин. В ерата на информационните технологии е от изключителна важност малкият бизнес да предложи лесносмилаемо съдържание, а ако не успее, потребителите просто няма да му обърнат внимание. С видеото това може да се получи много добре. Ако с един кадър можете да изобразите 1 000 думи, то с 1-минутно видео ще покриете 1.8 милиона, според проучване на Forrester. Не е чудно, че според едно изследване на Axonn Research, седем от десет души проявяват по-позитивно отношение към даден бранд, ако преди това са били заинтригувани от негово интересно видео.


Наистина ли видеото е достъпно за малкия бизнес? Абсолютно да. Цените за производство значително намаляха през последните години и вече не е необходимо да сте техничар, за да знаете как да го използвате. Приложения като Twitter’s Vine със своите 6 сек. максимум за дължина на клипа, значително увеличиха възможностите за компаниите с ограничен бюджет да се възползват. Въпреки това, ако целите сериозна възвръщаемост на инвестицията си, ще трябва да имате предвид следното:


Винаги се водете от целевата аудитория на вашето видео и се стремете то да е адекватно за нея. Ако видеото не е най-подходящото средство да предадете посланието си, вие вероятно си губите времето.


Не подценявайте социалната медия и рекламирайте чрез различни канали. Ако желаете напълно да развиете потенциала на видео-формата, трябва да улесните потребителите да ви открият и споделят. Също така, не подценявайте мобилността. Ooyala твърди, че една десета от всички гледани клипове става през мобилни устройства и таблети и че това е сегмент с все по-голяма значимост, тъй като видео потреблението от мобилните телефони е нарастнало с 41% към края на юни 2013 в сравнение с началото на същата година.


И накрая, бъдете изобретателни не само с видео-клиповете, но и със стратегията на кампанията, която изграждате около тях. Креативността винаги оправдава вложените средства. Направете добро видео и то няма просто да бъде контент маркетинг, ще бъде вашият контент маркетинг!

Видео маркетинг и видео продукция | Видео Инволвър ЕООД
 
[FONT=&quot]ДА съгласен съм, че пътя към успешното SEO, а контент маркетинг е в основата му, без него не може, задължително![/FONT]
В най-простата си форма, контент маркетинг е стратегия, която включва създаването и разпространението на висококачествено аудио, видео или писмено съдържание.
Днес видеото е много популярно особено сред подрастващите бъдещи потребители, а тов ще ни накара да се съобразим с тях.
Хубаво е всяка статия да съдържа и видео. Виждаме как големите меди, някои от тях, вече поставиха видеа на всяка своя публикация.
За добър и успешен контент маркетинг е добре да използвате някои инструменти които аз намерих тук в една българска статия. Разбира се има още доста, особено ако се търси инфо на английски език.
 

Горе