SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

За или против мега линк футъра?

dextersh

New member
Има ли ползва от това човек да си налинкне всички сайтове на различна тематика в един мега футър примерно?

В една seo книга четох че е лоша практика, но като погледна много хора го правят и то някой с доста печеливши сайтове.
 
Re: За или против мега линк футъра?

Говориш за Инвестор предполагам. Те не гонят Сео много много...
 
Re: За или против мега линк футъра?

Колкото повече изходящи линкове, толкова повече пилееш "link juice", за което трябва да ти дреме само ако гониш PR, например ако продаваш линкове и искаш и за напред да можеш да продължаваш да взимаш прилични пари, а не само до следващия ъпдейт :)
 
  • Like
Реакции: gvv
Re: За или против мега линк футъра?

Което общо взето за реалния бизнес, няма никаква сметка. За мен е много по-важно да получа линк от релевантен сайт, който се класира в топ на СЕРП-а, естествено това значи и много повече посещения релевантни, отколкото PR8-10 - сайт поддържан единствено за реклама или пък на институт, медия и тн - често с висок PR. Лошото, е че Интернет се напълни с кухи сайтове, поддържани единствено за продажба на линкове. :(
 
Re: За или против мега линк футъра?

То реално не се ли получава нещо като един голям сайт на всякаква тематика?

пп
Не само за Инвестор но и за Нетинфо става дума че го ползват
 
Re: За или против мега линк футъра?

Те си го ползват от времето на динозаврите и все още потребителите си мислят, че като цъкат по тези линкове си седят на един и същи сайт. По тази причина и в голяма част от сайтовете няма target=_blank на тези линкове.
 

Горе