SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Идеи за мобилна версия на сайт

stankoff

New member
Здравейте,
имам желанието да направя мобилна версия на уебсайт за WiFi точки в град Варна. Сайтът се състои главно от голяма Google Maps карта с отбелязани WiFi точките на нея + постове за всяка точка с име, адрес, телефон, уебсайт. Системата е WordPress.

Тук идва въпросът...
Как мислите, че ще е добре да изглежда мобилната версия на сайта? Дали да оставя само текста, т.е. постовете или да оставя и Google Maps картата в по-малък размер, която едва ли всички ще могат да ползват през телефон. Всякакви идеи и предложения за реализация ще са ми от полза.

Освен това, ако знаете WP plugin за разпознаване на мобилни браузъри и прехвърляне към mobi.website.com (примерно) ще ми бъде полезно също.

(сайтът е www.wifivarna.com)

Поздрави.
 
Re: Идеи за мобилна версия на сайт

Виж на bgmaps сайта, мисля, че нещо подобно като идея ще е удобно и леко
 
Re: Идеи за мобилна версия на сайт

Плъгина - http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-mobile-edition/

Виждал съм го в действие (предполагам същия е ползван) в markbit.net, но нещо го няма напоследък сайта :)

Колкото то предния въпрос, тествай и двата варианта през телефона си, и ще разбереш как ще се вижда най-удачно :) Но основната идея на мобилните версии е да се пести трафик ;)

П.п - и аз трябва да правя скоро мобилна версия, такава ще ми е магистърската теза :eek:
 
Re: Идеи за мобилна версия на сайт

В API-то на Google Maps има вариант за генериране на статични изображения. Мисля че е по-приложимо от стандартната JS карта.
 

Горе