Изкарване на страници от съплементал индекс-а

johnny

trigger hippie
Преди време блога ми имаше проблем с дублираното съдържание, заради малкото линкове и някои WP добавки. Сега проблема е отстранен, но старите страници, които не са малко са в съплементъла.

Има ли начин страница от съплементъла да бъде върната в main индекса и какъв е той?

Re: Изкарване на страници от съплементал индекс-а

Да, яко линкване и джуркане на съдържанието трябва. Сложи си плъгините са сайтмап и архивни листи.
Dagon Design Sitemap Generator ще ти помогне да създадеш една страничка за архив на сайта по категории, а Google-sitemap-generator, освен че името само говори какво прави, ще ти автоматизира и ъпдейтването на сайтмапа по популярните търсачки. Може да сложиш и някой плъгин за извежданете на подобни постове и под всеки пост да показваш други подобни такива.

Плъгин за подобни постове е добра идея.

Може да пробваш и следното: На един сайт, след като сложих подобните статии да се показват и на заглавната страница след всяка статия, съплементал намаляха драстично.

Dagon Design Sitemap Generator съм го сложил и съм линкнал страницата от всякъде. Sitemap generator за гугъл също имам както и плъгин за подобни постове.

Може да пробвам да сложа подобните постове на началната, да видя какво ще се получи.

Имаше едно изкаване, не се сещам на кой точно, но съм на същото мнение.

Google XML sitemap е най-краткия път за влизане в съплементал индекса. 🙂

Редакция:
Сетих се от къде е "цитата" http://www.davidnaylor.co.uk/why-an-xml-sitemap-is-bad.html

Последно редактирано:

иначе казано искаш да кажеш по добре си направи страница със html sitemap отколкото да си сложиш sitemap.xml в webmasters tools?

Искам да кажа, че е по-добре да разчиташ на качеаствена навигация вместо на xml сайтмап.
Когато до дадена страница не стига PR, тя ще си остане в допълнителния индекс дори да е индексирана чрез джаджата на Гугъл.

Back
Горе