SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

И те така, преди изобщо да съм ви подхванал дори !

G

Guest

Guest
ЗабЕлезал съм особено офчопреклонническия идолопоклоннически афинитет на местната сцена към всекакви величия, затова ще използвам именно цитат на такова ми ти едно.
И не, не е като да си немам собствено мнениYEAH хахахаха - опазил ме Господ да съм такава безлична пичеста путчица - но понеже същата тази местна сцена не би обърнала вниманиYEAH на нещо, което не е подплатено и подсигурено с изказване на великолепно величийценце, прилагам следното:
Ilya Pozin
Daily Tip #337: Beware of SEO firms that have ‘packages’ and sell you into a one-size-fits-all option before even doing any research into your business.
В превод - ПАЗЕТЕ се от SEO фирми, които предлагат "пакети" и ви продават "един размер за всички" опции преди изобщо да са направили проучване на дейността ви ( ненавиждам тая "заетата" дума, затова я синонимизирам и замествам ! )

Така, да си вдигнат ръцете местните компании, които предлагат пакети, да инги не посочвам :D
 
Да, това е интересно, но повечето които прибягват към услугите им са 'незапознати' с това как стоят нещата - търсят нещо което е доказано, пък какви пакети има или няма - май и това не четат. Повечето звънкат на телефон (ако има) или ползват контактна форма и там си описват нуждите и чакат отговор с предложение.
Дали е пакетно - не е ли - особено значение няма, тъй като очакват въпросната фирма да свърши някаква работа, а щом е голяма - би трябвало да го направи добре.
Плащат си, защото нямат избор - след като не знаят как да процедират.
Като оставиме това на страна, мисля, че от SEO вече нужда няма. Достатъчно е да имаш добре изграден сайт с много материал и много вътрешни линкове и няколко социални страници, които вече всеки може сам да си направи и да поддържа.
Било каквото било, ако има балъци - нека плащат :)
Това е моето мнение, не държа да се влияете от него, но вече е банално с това SEO.
 
Като оставиме това на страна, мисля, че от SEO вече нужда няма. Достатъчно е да имаш добре изграден сайт с много материал и много вътрешни линкове и няколко социални страници, които вече всеки може сам да си направи и да поддържа.
Било каквото било, ако има балъци - нека плащат :)
Това е моето мнение, не държа да се влияете от него, но вече е банално с това SEO.

По-голяма глупост отдавна не бях чувал. Ако имаш онлайн магазин ще разчиташ на социални сигнали ли? Споделяне от потребители?
 
Ако имах онлайн магазин, бих подходил както търговците на пазара - с реклама. Но не 'SEO' ориентирана, а платена чрез банери и линкове.
За какво ми е SEO на онлайн магазин, след като влизат да си купуват разни щуротии и излизат след това ? Пък и да не говориме, че може и въобще 2-ри път да не пазаруват.
По-добре да се изгради реклама и да знаят хората за магазина от банери и линкове изкуствено, от колкото да плащат пари за SEO, които магазина може така или иначе да не избие никога.
Неоправдано е. И да, социалните страници ще помогнат много, особено в социални страници с много потребители. Постоянно седят хора там и ако активността е честа - ще пробие.
Лично съм попадал на страници с gif-ове, които рекламират онлайн магазин с часовници и мисля, че им се получава.
Както написах не се влияйте от моите постове, просто изтъквам неща, които смятам аз за редни и правилни.
700 лв. вместо някой да даде за одити и глупости, може да си зареди стока за магазина и да отдели за реклама по разни сайтове от колкото да ги дава на хора, които така или иначе може нищо да не направят.
 
Ако имах онлайн магазин, бих подходил както търговците на пазара - с реклама. Но не 'SEO' ориентирана, а платена чрез банери и линкове.
За какво ми е SEO на онлайн магазин, след като влизат да си купуват разни щуротии и излизат след това ? Пък и да не говориме, че може и въобще 2-ри път да не пазаруват.
По-добре да се изгради реклама и да знаят хората за магазина от банери и линкове изкуствено, от колкото да плащат пари за SEO, които магазина може така или иначе да не избие никога.


Баце, ти някакъв провокатор ли си?! Всеки нормално мислещ човек добре знае, че банерите отдавна вече не работят, просто потребителите ги игнорират. Ако от 100 човека кликне един върху банера- ще стои 5-10 секунди и ще излезе от сайта.

P.S. Ти да не продаваш банери ?
 
Ей сега ще ти обясня набързо някои неща без да навлизам в подробности:

1. За да купи един потребител, обикновено влиза по 5-10 пъти в сайта. Особено ако артикула е по-скъп, може юзъра да влиза 3 месеца поред и да се чуди. През това време ако спреш рекламата го губиш, тъй като НЯМА ДА ТЕ ЗАПОМНИ. Той помни КЪДЕ е цъкал, а не КАКВО.

2. Рекламна слепота, чувал ли си? Особено в България, ей сега ти давам данни и повече ноу-хау не издавам.

Влизания през реклама - 2500. Цена - 200лв. Продажби - 800лв.
Влизания през SEO - 400. Цена 800лв. Продажби - 3000лв.

Та ето затова драги, seo-то е неизменна част от онлайн маркетинг микса.

SEO вече не трябва, казала лисицата на киселото грозде ;)
 
Може и да сте прави, аз просто изложих моите мисли, как аз ги виждам нещата.
Иначе не, не продавам нищо, макар, че се съмнявам дали вие не продавате нещо :)

Както и да е, не ми се спори, темата е прекалено ш*б*на.
 
Последно редактирано:
Нищо и няма на темата, интересна дискусия е. Просто се изказа твърде крайно и твърде неподготвено. :)
 
Истината е, че не смятам за редно да се изкарват пари на гърба на самите Гугъл, те всеячески се опитват да спрат всичко това със SEO-то, дори преди няколко дни прочетох, че са погнали и хората със сателитни блогове.
Сега понятие SEO има, но дали не е някаква сляпа заблуда ? Ако реално се замислиш 'отгоре' над нещата, SEO-то си е чиста реклама, само, че направена един вид по-добре.
Аз вярвам, че гугъл (най-вече) ще се стремят още повече да 'резнат' живота на подобни хора, защото те знаят, че на техен гръб те си изкарват тлъсти доходи.
Сега за всеки труд - трябва заплащане и има хора, които наистина си нямат идея какво да правят, но пък като си нямат идея - въобще да не се занимават със сайтове.
Аз имам сайт, но е далеч от тематиката на този сайт и често хора искат дизайни и готови системи и вече започнах да им казвам да не чакат на готово, а да вземат да прочетат нещо и да си вършат сами работата. (Макар, че в моя сайт трябва да си си платил за регистрация, след това пък за да виждаш материал - още трябва да плащаш и прочие)
Да не навлизаме в друга тема.

Просто когато някоя компания отваря сайт - би трябвало да е добре запозната какво следва след направата на сайт, а не да търси хора, които така или иначе не са й познати и няма как да очаква 100% свършена работа.
Това важи за абсолютно всички подобни онлайн търговци. Не смятам, че olx са тръгнали да се занимават със СЕО. Хората си имат голяма компания и всичко е с реклама, дали ще е през някоя медия, дали през друго нещо което да е по-глобално - те си знаят. Ако потърсите в гугъл за продавалник, ще видите, че всичко им е изкуствено.
Вярно е, че беше един от малкото по-функционални сайтове, преди тях имаше един сайт (вече му забравих името - беше оранжев), но той западна точно от ъпдейта на гугъл тогава - Панда ли беше не знам си какво и след това prodavalnik се наложиха бързо. А точно тогава имаше много голям ъпдейт и надали са успяли да израстнат от SEO.

Истината за мен е, че трябва да си рекламиран добре, но за стане това - трябва ясен подход и организация, а не да се доверяват на хора, които не са открили 'топлата вода' (както се казва)
Отдавна тя е открита и то не от хора от България, хората тук които се занимават с подобна дейност не мога да кажа, че са професионалисти - повечето са самоуки, чели от форуми и практикуващи и то най-вече с тестове. Не искам да говоря за семинарите и глупостите които се организират, защото от там да научиш нещо и след това да го приложиш наистина е мисия 'почти' невъзможна.
Аз за моя сайт не съм подхождал никак, имам няколко теми насам натам с цел реклама, но пък във форума ми има 19000 мнения и 3900 теми, а пък си се класира по ключови думи на 1-ва и 2-ра страница и то стабилни ключови думи (които аз желая и искам)
Сега не мога да кажа, че съм с някакъв 'утра-мега-як' сайт, има няма 150-200 уникални, но твърдо не смятам, че е редно хора да изкарват пари на гърба на гиганти като гугъл, bing и прочие. Всеедно да излезна на пазара и да се надвиквам със конкуренцията, че моята стока е по-добра, а шефовете да гледат и да мълчат.
Е, гугъл не си мълчи и рано или късно ще се случи така, че за да имаш сайт - то трябва да положиш къртовски труд, за да го направиш сайт. (това май вече е така)

Извинявам се, ако съм засегнал нечие его, но за мен това е голата истина.
Даже наистина се замислям дали SEO-то е заблуда, може би вече несъществува подобен израз :)
 
Последно редактирано:
1. Гугъл ако резнат оптимизацията, ще си резнат голяма част от приходите. Няма да обяснявам защо, просто приеми, че seo-тата им носят изгода.
2. Един от основните проблеми на българина е, че чете и си върши всичко сам.
3. SEO-тата в България са на световно ниво. Не сме най-добрите, но сме на челни места. А това да кажеш, че хората тук не са професионалисти е крайно тъпо. Първо, че по презумпция човек, който си изкарва хляба с нещо го прави автоматично професионалист. Второ, сигурно имаш предвид, че хората не са добри оптимизатори? Еми бъркаш, пич. И то много.

И SEO-то е много повече от това да изкараш някой сайт на първо място по определена дума.

Не знам изобщо как без опит и наблюдения (приемам, че имаш 1 сайт с 200 уникални дневно) започваш да си правиш такива изводи.
 
Съгласен съм с това което написа. Имал съм 2 сериозни проекта, единия правеше по 800-1000 уникални на ден (но вече е затворен), останал е само tyxo брояча с историята, която пази и този сега. Да не ги коментираме тези неща, аз не съм 'нов в бранша'. Твърдо не се занимавам със SEO, нито съм някакъв специалист около тази тема.
Естествено чета и се запознавам с много неща и може да се каже, че 'професионалния' ми опит, ако въобще може да се нарече така е от преди 4-5 г.

Мисля, че с последния пример бях ясен и че SEO-то ще се зачете след време като 'удар под кръста', както гласеше примера ми:
да се надвиквам със конкуренцията, че моята стока е по-добра, а шефовете да гледат
И така вместо да гледат реклами по сайтове правени от хора, търсачките ще гледат само съдържанието в сайта. Аз смятам, че така е редно.

И да, заставам твърдо зад мнението ми, че никой от България не е специалист на тема SEO, но не омаловажавам факта, че има хора които си вършат работата добре и са постигнали резултати, но няма как те да са гурута в тази област.
 
Wow, чудесно се е получило !
И то защото мотивацията ми не е нито да "троля", нито да "хейтя", а да разбуня малко лекинко застоялото и заблатнясало положениyeah, и всъщност се е получило много интересна дискусия, за което много благодаря !
Засега нямам възможност да се включа по темата, само наминавам, и да, наистина благодаря за мненията, удивително добре се е получило !

WOW!
 
А само за сравнение и сведение, две - само две, но не единствените алтернативи на това с тия "пакетни" услуги са следните, при това напълно работещи: или почасова ставка, или преговори за месечен, тримесечен и т.н. бюджет, балансиран спрямо клиента и почасово...Има и още много други варианта, ама това с пакетите е пълен BS !

Има и варианти за проценти, участие в печалбата и т.н. но те са твърде времеемки, особено в началото и изискват едно нещо, един фактор, който тук още има доста да се изгражда, уви - ДОВЕРИЕ !

И т.н. :)
Cheerz, бягам че имам да прая рипорти, копеле :)
 

Горе