SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Какво е Брандиране?

Re: Какво е Брандиране?

Идва от brand - марка. Най-общо казано брандиране е популяризиране на данена марка чрез всички видове реклама, било то пиар, продукт-плейсмент и тн.
 
Re: Какво е Брандиране?

Налагане на марка. Например Кока-кола. Маркетинг на име на марка.
 
Re: Какво е Брандиране?

Благодаря ви :) Все повече почва да ми харесва този форум :)
 
Re: Какво е Брандиране?

Проктър и Гембъл. Вместо да направят една марка прах за пране - специалист по всичко, с много лайн екстенжъни - всяко продуктово разширяване да отговаря за различна потребителска необходимост (каквато е по-често срещаната, и грешна, мениджърска логика), те създават над 20 различни уникални марки - строги специалисти в това, което правят, като всяка от тези марки сега е лидер в кагеторията си.
 
За: Какво е Брандиране?

За: Какво е Брандиране?

За да си представите какво значи- облепяне на коли, сгради, заведения, магазини с рекламни фолиа. Персоналът на дадена фирма да е с рекламни дрехи с бранда на фирмата (цветове, лого, рекламно послание). Изготвяне на формуляри, бланки, торбички, химикалки и т.н с логото и цветовете на фирмата. Т.е всичко онова, което визуално да рекламира дадена марка, така че да стане по-популярна и разпознаваема.
 
Re: Какво е Брандиране?

Най - просто казано, всички физически повърхности на които е изобразено лого или даден продукт.
 
За: Какво е Брандиране?

За: Какво е Брандиране?

Налагане с всички средства дадено име(марка) да предизвика асоциация с продукт.
Примери:
SEOM - сео оптимизация.
Кока Кола - любимата ми напитка.
Google - търсачката, която ми стои по дефолт и т.н.
Колегите са изброили част от методите по-горе за постигане на ефекта.
 

Горе