SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Какво мислете относно домейните на Кирилица

stuky1971

New member
Подобна тема пуснах и в друг български форум, но ме интересува вашето мнение относно домейните на Кирилица. Регистрирах домейн .eu на кирилица:
обяви.eu
оригиналния код е: http://www.xn--90acsv0g.eu
сайта от вчера е активен и вече е индексиран от Google.bg
a не вярвах че ще стане толкова бързо но е факт
искам да попитам ако имате опит с такива домейни, как мислите ще се отрази на SEO-то v Google.bg

Сега съм сложил временно wordpress за да видя kak ще e SERP-a преди да стартирам с истинския сайт за обяви.
Благодаря предварително!

Re: Какво мислете относно домейните на Кирилица

.com и .net домейните на кирилица като най-навлeзли и ползвани се позиционират адски добре, но .mp и подобните и особено .eu който го пуснаха на 10-ти декември миналия месец, още не са навлезли масово и работата с тях е сложна, имам 2 такива.
Надявам се скоро от гугъла да започнат да ги вземат в предвид по-сериозно.

Иначе честито, хубав домейн си си регнал.

ПП. Относно бързата индексация... Някои провайдъри имат листи с новорегистрираните от тях домейни и става доста бързо.
По подобен начин работеше и бързата индексация в добрия стар hit.bg, сега всички се скъпят за линкове към външни сайтове.

Иначе щом си инсталнал блог, той автоматично си пингва пингоматика и гуглъо дофтасва с ордата краулери. ;D

ПП2. Относно уордпреса и серпа... Плъгини много, но не ти препоръчвам ползването им и тестване от подобен сорт, тъй като, ако смениш сайта това съдържание ще се загуби, а това като идея на гуглъо няма да му допадне... ;)

Последно редактирано:

Благодаря за детайлното инфо, и аз мисля че ще има успех с домейните на кирилица!

Ако вложиш същите усилия за линк билдинг като за некирилишки домейн ще стане по-лесно и по-бързо, иначе не очаквай чудеса. По моето скромно мнение това просто пести между 100 и 200 лева вложени за оптимизация. (собственик съм на 30-на такива домейна и съм класирал в топ 10 на гугъл няколко такива, повечето на клиенти).

Така че: хайде на безплатната аванта (от 100 лева) :)

Повечето ми домейни на кирилица вървят сравнитено добре, съгласен съм с горното мнение. Аз развивам съновник.eu

Горе