SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Какво става с Mobio?

w-seo

Hack3rch3
Здравейте,

Ползвам услугите на Мобио от около година и до този момент се държаха "железно", но в момента има някакъв проблем, а съппорта им не отговаря.

Някой друг има ли проблеми? Всичко започна от момента, в който смениха номера на услугата ми - в края на миналата седмица. От тогава до този момент ми звънят посетители на сайта, че получават грешка при изпращането на SMS

Някой от Вас има ли същия проблем или проблемът е само при мен?
 
Re: Какво става с Mobio?

Аз сменях хостинг точно като са сменили номера, но единствения ми проблем беше, че не им връщаше СМС на хората(иначе си работеше скрипта), но от Мобио фикснаха проблема, било ми различно изходящото IP.

Иначе онлайн съпорта никъф го няма да... Пращах емайл.
 
Re: Какво става с Mobio?

Ами в момента посетители ми се оплакват, че получават - услугата недостъпна или нещо такова - а смс отчетен нямам от 7-8 дни, което не е нормално....

Дано това да е нещо временно, което да отстранят
 
Re: Какво става с Mobio?

Кое не ти работи, при мен СМС-ите си работят, вчера също имах.
 
Re: Какво става с Mobio?

Ами има нов номер, от Мобио 2225 за услугата, която ползвам.

И от седмица нямам нито един СМС, а и преди половин час ми се обади клиент да се оплаче, че не става! На новия номер не става - дава и реразрешена услуга или нещо такова? Щом при теб работи, може да е нещо индивидуално
 
Re: Какво става с Mobio?

Здравейте,

проблем от смяната на номера не би следвало да има - SMS-ите на новият номер (2225) се обработват нормално, а и сме направили така настройките, че дори потребители да изпратят SMS по памет на стария номер (2260), то SMS-а да се обработи нормално.

Възможно е потребителя, който се е оплакал да е объркал текста на SMS-а и затова да е получил съобщение за грешка. Най-точно можем да установим причината за проблема с този потребител ако ни изпратите номера, от който е изпратен SMS-а.

Относно онлайн съпорта - не отричам, че последните дни е претоварен с работа (поради промяната на номерата и по-големият брой нови активирани услуги). Ако не можете да се свържете със съпорта чрез чата или на Skype най-добре е да оставите съобщение - чрез формата за контакти, email или може да звъннете на някои от посочените телефони за връзка.

Моля, пишете ни кой е Вашият акаунт и евентуално номера на потребителя, за който е получена грешката, за да можем да проверим какъв може да е проблема.
 
Re: Какво става с Mobio?

Веднага отговарям! Не е сбъркан кода, тъй като и аз опитах!

Акаунтът е VIPO на 2225 - тествах и аз и получих следния отговор:

Vnimanie! tozi kod ne e aktiven, molq pishete na help _ sladur dot com i izpratete GSM i potrebitelksoto si ime

Явно нещо се е преплела системата.

Сега върнах стария номер и системата работи. Но с новия номер - НЕ РАБОТИ!


Тестов смс - работи, но реално ни върща този текст на съобщенията.

Оставам на разположение,

Поздрави,
Павел
 
Re: Какво става с Mobio?

Проблемът е разрешен,
Просто се получи преплитане и от там дойде този проблем! Сладур ползват услуга с префикс vip, а нашият е vipo и от там дойде проблемът, но вече всичко е фикснато...

Интересно, че когато пращаха съдържание vipo - те получаваха от сладур смс :)
 
Re: Какво става с Mobio?

Причината за проблема беше грешка в скрипта, който използвахме за промяната на SMS номерата - не сме съобразили един специфичен случай за префикса VIPO и се беше получило "преплитане". За щастие засегнат от този проблем е само още един потребител и вече се свързахме с него, за да отстраним проблема и там.
 

Горе