SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Какво ще стане ако, направя FRAMESET на популярен сайт?

lipa

New member
Ако отварям от моя домейн Site.com чрез FRAMESET, някакъв друг сайт с висока репутация този форум например или който и да е друг популярен? Как ще се отрази това на репутацията на моя сайт пред търсачките? Това нещо въобще законно ли е да се прави или се счита за кражба на съдържание на чужд ресурс ? Може ли при това положение да се използват adsense реклами ?
 
Нарича се фрейминг и е известен на търсачките от сигурно 15 години. Има вероятност да проработи, но за кратко и не е редно да се правят такива неща.

А който иска да се защити от подобни действия, може да връща следния хедър на всяка страница от сайта си:

Код:
X-Frame-Options: SAMEORIGIN
 
с други думи да си сложат следното в .htaccess
Код:
 Header set X-Frame-Options SAMEORIGIN

стига на Apache да има вкл. mod_headers

или ако ползвате nginx да добавите в съотвения location блок

Код:
add_header X-Frame-Options SAMEORIGIN;
 
Може също да се добави в конфига на Апача следния ред:
Код:
Header always append X-Frame-Options SAMEORIGIN
Тествах въпросния хедър с фреймове на Нетуъркед блогс - работи желязно, стига да не ползвате ИЕ, който отново е с особено мнение и не зачита хедъра (или поне се отнася за версия 7, с която тествах), като си показва фрейма като пич.

ОБАЧЕ... има един сериозен недостатък в браузърите - с изключение на Опера, която съобщава, че сайтът забранява неговите страници да бъдат отваряни в прозорец и предлага линк за отваряне в нов таб само на оригинала, всички останали, които тествах - Хром, Файърфокс, Комет бърд - показват фрейм с бяла страница и ако потребителят не е достатъчно опитен, за да се сети как да затвори фрейма, вие просто губите един посетител на сайта си.

По мое скромно мнение, далеч по-добра работа върши следният код, който макар и с леко закъснение, затваря фрейма и посетителят вижда вашия сайт. Кодът действа безотказно на всички изброени браузъри. Поставил съм го във футъра на сайта.
Код:
<script language="JavaScript" async>
(function() {
var externallyFramed = false;
try {
externallyFramed = top.location.host != location.host;
}
catch(err) {
externallyFramed = true;
}
if(externallyFramed) {
top.location = location;
}
})();
</script>
И не блокира ваши собствени фреймове, ако имате такива на сайта си.
 
Аз не виждам проблем в това че браузърите показват бяла страница, тоест празна. Точно такова нищо предпочитам да виждат всичко, които ме фреймват. Не мога да се сетя за свестен сайт, който ще има основание да го прави.
 
От твоята гледна точка си прав, но аз предпочитам да не губя посетители, заради наглостта на някои сайтове, а кодът прави точно това - препраща посетителя към твоя сайт, който той е търсил на практика. В крайна сметка аз използвам Нетуъркед блокс точно с цел привличане на посещения и нямам интерес хората да виждат празни страници, заради нечие чуждо нахалство.
 
Последно редактирано:
Може би тогава RSS ще е, по-добър вариант или не? Не разбрах, обаче защо фрейминга да е нередно да се прави, незаконно ли е , след като използвам самия домейн на сайта донор за възпроизвеждане на информацията... Въпроса е да запазя репутацията на домейна, който сега притежавам и да не губя позиции
 

Горе