SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как да създам добра СЕО политика?

Virosss

New member
Здравейте,
няма какво да ви залъгвам, занимавал съм се с сео доста малко и бих казал, че съм неопитен. Прочетох почти всички теми в форума ви и попаднах на куп интересна информация, която по мое мнение трудно може да се намери и то безплатно. Но няма смисъл да ви хваля, по бройката на мнения и потребители си личи, че сте добри в този бранш. Та стига с хвалбите и мазните четки, направо на въпроса. Наскоро пуснах сайт тип Социална Мрежа, но не като свежото или другите от този тип, а по-скоро нещо като сайт за запознанства с опции за създаване на блогове и албуми. Един вид създаване на лична страница. Та бих искал да ви помоля да ми дадете малко съвети как да създам някакъв вид успешна сео оптимизация. Благодаря ви предварително.
 
Re: Как да създам добра СЕО политика?

Здрасти. Аз ще те налазя пръв.:) Сайтчето е добро и си мисля че ще стане доста популярно и ти го пожелавам искрено. Ето и някои съвети от мен, ако не ти казвам истината ще бъда много добре оборен тук:):

- Еми този път ще пропусна лекцията за тиксото. :)
- А в заглавието не е ли по-добре да са разграничени думичките? В смисъл да не е лято, мисля си че е по-добре.
- Спомени нещата за които искаш да се оптимизираш в тексат поне веднъж.
- може някой друг Алт таг да си сложиш. Изглежда професионално, а и ще помогнеш на бота да разбере за какво е картинката.
- Незнам, но и тайтъли на някои линкове е добра идея, според мен. Въпрос на избор е тук.
Еми това е от мен. Дано да съм дал някакви съвети, които да ти влязат в употреба. успехи.
 
Re: Как да създам добра СЕО политика?

Здрасти,

Добре би било да започнеш от така наречената on-site оптимизация, т.е. заглавия, описание, създаване на keyword теми и др., за които си чел във форума.

Според мен би било добре да смениш и реда в заглвието, т.е.

Клучови думи и накрая името на сайта, а не както е сега.

С две думи разделяш мислено всичко на секции, за тези секции търсиш таргет и се насочваш към таргета :)

Та тва е! Успех!
 
Re: Как да създам добра СЕО политика?

А ти за он-пейдж или за оф-пейдж оптимизация говореше? Нещо не чатнах, затова ти дадох само за първото. Но другото предполам че знаеш кое ще всърши най-добра работа за сайта ти. Странно, но факт е че различните оф-пейдж оптимизации вършат различна работа за определени сайтове/блогове. Това винаги съм го намирал за странно. Но поне се свиква с това. :)

Жорка, на мен това ми прилича малко на Facebook - Open Source само че. Идеята му е май такава, така че и ти си продължавай с твойте си проекти.
 
Re: Как да създам добра СЕО политика?

off page си е направо наука... различните типове сайтове и за различните ниши си има коренно различни тактики за докарване на линкове и трафик... поне според мен.... като изключим платените линкове. Има си места от където можеш да излчеш златни звъзки, но никакъв трафик, както и обратно ;)
 
Re: Как да създам добра СЕО политика?

off page си е направо наука... различните типове сайтове и за различните ниши си има коренно различни тактики за докарване на линкове и трафик... поне според мен.... като изключим платените линкове. Има си места от където можеш да излчеш златни звъзки, но никакъв трафик, както и обратно ;)

Съгласен съм с теб. Но ми е странно все пак. Все трафик и линк билдинг е. Но поради естеството на нишата и сайта - стратегийте търпят промени с цел нагаждане до сполучлива кампания.

Примерно бях забелязал хора, които се оплакват от линк стратегията на продуктов сайт и използваха социални мрежи, като ресурс. Това е неправилно, там има само хора търсещи информация - би варвяло за някой информационен сайт или онлайн бюлетин. Там са си калвачи а не купувачи. Макар линковете да са добри, трафика е друг вид.

И друг пример са т.н Артикъл директории, там освен добър линк билдинг, се постига и прокарването и на продуктов или комерсиален сайт. Трафика и линковете са добри.

И последен пример това е размяната на линкове - тук инфо сайтовете нямат голяма изгода да му отдават толкова голямо значение. Просто трафика ще е минал през това което му е трябвало, ако го е намерил и ще цъкне другият тематичен сайт, но за линк билдинга - рилейтен контент - това винаги е помагало за позиционирането.:)
 

Горе