SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как сайт да мине преди фейсбук страница?

dodotr

New member
Здравейте. Интересуваме какво може да се направи за да се изпревари създадена във фейсбук страница, която излиза преди уеб сайт по определена ключова дума. Иначе казано услугата, с която се рекламира въпросния сайт е същата както е озаглавена и фейсбук страницата. И съотвентно при изписване на ключовата дума винаги страницата във фейсбук излиза преди сайта. Надявам се въпросът ми да е бил разбран правилно.
Поздрави на всички.
 
За: Как сайт да мине преди фейсбук страница?

За: Как сайт да мине преди фейсбук страница?

При фейсбук съм забелязал, че колкото е по-голяма стойността на talking about this, спрямо основния брой харесвания на дадена страница, толкова по-добре се позиционира тя в гугъл.
И е нормално да е така по простата логика: Ако една страница са я харесали 5000 човека, и тя има съответно само 100 ,които говорят за това, това не е голямо постижение. Гугъл разбира, че тя не е интересна за хората, защото не предоставя достатъчно атрактивно съдържание.
Ако същата страница с 5000 харесвания има 2000 човека, които говорят за нея, то този резултат е доста по-впечатляващ от първия.
Но ако една страница има 5000 харесвания и примерно 8000 човека, които говорят за нея, то това означава, че съдържанието, което публикува страницата е достатъчно атрактивно и е достигнало дори до повече хора, които не са фенове на страницата, чрез вайръл ефект.
Гугъл много добре може да прецени кога едно съдържание е полезно за хората и кога не толкова. Алгоритмите им анализират и поведението на хората във Фейсбук, посредством метриките, които предоставя социалката.
Това, което трябва да направиш е да анализираш какво фейсбук страницата има и какво ти нямаш. Виж какви неща публикува, виж дали това се харесва на хората там.
Опитай се да направиш твоя сайт по-добър, както и да добавяш такова съдържание, което никой друг в нишата ти няма. Може да са две изречения текст, които да направят потребителя щастлив.
 

Горе