SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Категории на субдомейни

svremeto

New member
Здравейте,

Започвам нов сайт, който ще бъде с много различни тематики в него. Всичките неща са обвързани помежду си, но и като отделни теми също са силни и ни дойде една идея, която съм виждал да се прилага, но ми трябва повече информация.

ПРИМЕР: Сайтът е на тематика хипи, рага, реге, и там такива подобни тематики. В него се продавт мъниста за правене на хипарски гривнички, бижута, дрехи, лули за трева и бонгове, книги на такава тематика, картини, постери и т.н.

Като за начало артикулите като бройки са:
мъниста за гривнички и другите им съпътстващи закопчалки корди и т.н. - 100
бижута - 300
дрехи - 100
лули за трева и бонгове - 70
книги на такава тематика - 100
картини, постери и дурги декорации - 200
други артикули - 500

Идеята каква е:
В сайта да бъдат сложени само другите артикули (500), а за останалите категории, да се направят отделни домейни - субдомейни или аддон домейни.

Каква ми е логиката:
Ако всички артикули се сложат в сайта, той ще много ще се раздвои и разтрои и т.н. , докато ако част от артикулите, които са на една тематика са си всяко в отделен сайт самият домейн/субдомейн има възможност да се оптимизира по-добре. И така в гугъл ще излиза сайт за хипарски дрехи, влизаш вътре и има само хипарски дрехи. Естествено има и банери към главния.

Бележка: Не всяка категория да е на отделен домейн/субдомейн, а само тези, които са с най-много артикули, най-еднородни и с най-голямо търсене.

Въпросът ми какъв е:
1. Дали логиката ми е правилна? Има ли някакви подводни камъни, според вас, които пропускам?
2. Кое ще е по добре - аддон домейн или субдомейн?

Благодаря ви предварително!
 
За да не остане темата празни, ще дам малко съвети от опит. И пак, въпреки, че е от 5 години. :)

Всъщност няма нищо лошо сайтът да е специализиран за дадените продукти и като пълнеж да има реално останалите. Вече, ако към други е нещо тотално различно, аз бих го отделил на събдомейн, което на практика Google счита за отделен домейн. Няма смисъл да делиш, сайта на две, ако тематиката на продуктите е еднаква или поне може да са с еднакъв профил клиенти. Да речем към други - някакви аксесоари, тематични към останалите специализирани продукти. Аз така бих го направил. ;)
 

Горе