SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Коя форумна система (мигриране от phpBB3)

ivo.apostolov

Неразбиращ
Имам следния казус:
Две големи инсталации на phpBB3, които имам най-голямото желание да прехвърля към по-добър софтуер.
Причините са много, но мога да ги сведа до 3 основни:
1. phpBB3 е кошмарен от гледна точка SEO. Titles и всичко, което генерира по подразбиране са крайно неудачни. Има модове, които коригират това, но пък създават адски много проблеми при ъпгрейд и т.н.
2. phpBB3 е кошмарен от гледна точка SPAM. Въпреки напъните ми да оправя това и съществения ми успех, честно казано не искам да си троша времето да трия фейк потребители и спам теми.
3. phpBB3 е доста неудачен избор от гледна точка реклама. Добавянето на нестандартни реклами (floating, overlay и сходни), си е мъка постоянно, защото малко или много трошат табличния дизайн на форума.

За мен лично, въпросът е към каква платформа да мигрирам, като съм ги шортлистнал до 3:
- SMF - решава изцяло проблем 2, частично проблеми 1 и 3 (но не и изцяло). За жалост няма никаква предвидимост относно развитие му. Миграцията, както е описана при тях, също не ми изглежда като да е безпроблемна.
- vBulletin - решава и трите проблема, обаче не мигрира паролите от phpBB3 и изисква всеки потребител да си я резетне. Не ми се иска, защото става дума за ужасно много потребители. Другият проблем на vBulletin е изключително сложния theming, поради изключително непрактичното решение да се ползват XML файлове.
- IP Board - решава и трите проблема, мигрира паролите от phpBB3 (по-малко сложен начин, но все пак го прави). Има обаче същия проблем като vBulletin с theming - непрактични XML файлове.

Основен проблем ми е, че при избора на нова платформа е силно желателно да мога да имплементирам Single Sign On с основните сайтове (които са на други платформи). За целта ще се пише допълнителен код, въпроса е, кой от форумите позволява да се ползва чужда идентификация, без да се хаква.

Всякакви мнения са добре дошли, защото дилемата е голяма. Гледах и XenForo, който в интерес на истината ми хареса най-много, но за жалост ми изглежда адски непредвидим откъм разработка, а и голяма част от функционалностите са чрез модове/плъгини, нещо, което старателно се опитвам да избегна.

Та, имате думата за съвети!
 

Горе