Краден контент

SeoLab

тел. 0894764273
Честно казано ми писна да крадат нагло статии от сайтове, за които плащам на хора да пишат.
До ден днешен се опитвах да бъда колегиален и да предупреждавам преди да правя каквото и да е било, но търпението ми преля.
Тук ще поствам сайтовете, които крадат и ще пиша, какво съм предприел срещу тях.
Предлагам и други колеги да се включат, за да се знае, кой аджеба в тая държава краде контент и как си пълнят сайтовете.
Поне аз обещавам да го правя редовно.
Послените на, които писах бяха sibir.bg - махнаха 2 статии оперативно.
Днес рапортувах пред Гугъл и Адсенс следните сайтове:
http://www.luksozno.com
http://www.chudesa.net
http://zdravno.com
Нарочно оставям активни линковете, за да може да ги намират по тази тема.
Ще бъдат предприети и други стъпки, но за тях ще пиша, след, като са направени, за да нямат време да реагират.
Общо взето това е.
Аз лично започвам такава борба, гадна, без предупреждение, типично в техен стил.
Ако има засегнати от форума - сори, поне вие би трябвало да знаете правилата на играта.

Re: Краден контент

Не трябваше да пускаш тема. По-ефективно е групово да ги изненада по една призовка за разпит във връзка със съдебно дело. Сега ще имат време да реагират и да заличат някои от доказателствата.

Здравейте !
Zdravno . com е мой сайт , който закупих ползвайки този форум. Всички статии качени от мен са с посочен източник и с взето предварително разрешение от сайта източник. Ако има статии с крадено съдържание , качени преди да купя сайта съм готов да посоча източник или просто да изтрия статиите. Това разбира се не ме оправдава за това че не съм ги проверил 1 по 1 . Можеш да ми пишеш на лично и ще се реванширам. Репорта в Г няма да коментирам. Това не е първия сайт купен от мен, който ми навлича неприятности.

Последно редактирано:

Тези bul -news.com също Крадат 😎

Тези за изключително нагли крадци.
Откраднаха целия контент на наш сайт, дори го преведоха на английски доста нескопосано. Не отговарят на емайл.

Последно редактирано:

Тези за изключително нагли крадци. Откраднаха целия контент на наш сайт, дори го преведоха на английски доста нескопосано. Не отговарят на емайл.

Е ти им блъскай линкове, че да се класират по-добре 🙂

Здравейте !
Zdravno . com е мой сайт , който закупих ползвайки този форум. Всички статии качени от мен са с посочен източник и с взето предварително разрешение от сайта източник. Ако има статии с крадено съдържание , качени преди да купя сайта съм готов да посоча източник или просто да изтрия статиите. Това разбира се не ме оправдава за това че не съм ги проверил 1 по 1 . Можеш да ми пишеш на лично и ще се реванширам. Репорта в Г няма да коментирам. Това не е първия сайт купен от мен, който ми навлича неприятности.

Никой не е търсил разрешение от мен.
Специално за този сайт писах писмо на healthylands(@)gmail.com, но никой не ми отговори.
На сайта няма обратна връзка (нарушение, което също е докладвано на КЗП - сори, но всеки знае правилата)
Имаш ЛС.
Другите, които нямат контаки също са репортнати в КЗП,
P.S.
@abrakadabra не знам защо, но не виждам линк за ЛС, напиши ми ти, ако не ти е проблем.

Последно редактирано:

Здравейте! Чудеса.Нет е мой сайт. На него пишат много автори и е възможно в миналото да са откраднали нещо. Ще ти бъда благодарен, ако ми посочиш къде са засегнати интересите ти, за да разрешим въпроса. Ако ли пък скоро са си позволили да гепят, без да се позоват, ще има наказания. Наистина, много ми е неприятно, че трябва да се червя пред колегите, но като има грешка, има и прошка, особено ако грешката бъде поправена. Извинявам се!

Здравейте! Чудеса.Нет е мой сайт. На него пишат много автори и е възможно в миналото да са откраднали нещо. Ще ти бъда благодарен, ако ми посочиш къде са засегнати интересите ти, за да разрешим въпроса. Ако ли пък скоро са си позволили да гепят, без да се позоват, ще има наказания. Наистина, много ми е неприятно, че трябва да се червя пред колегите, но като има грешка, има и прошка, особено ако грешката бъде поправена. Извинявам се!
Здравей,
не мога да ти пиша на лично.
Това към админите между другото, не знам защо, на никого не мога да пиша на лично, а и имам и други проблеми с акаунта, не знам защо така.
Свържи се с мен или пиши на лично, ако можеш.
Ти също нямаш обратна връзка или контакти на сайта си.

И аз не можах да ти пиша на лично. Вече имам контакти на сайта си info (at) chudesa.net, телефон за връзка, фирма-собственик и всички густии за КЗП!

И аз не можах да ти пиша на лично. Вече имам контакти на сайта си info (at) chudesa.net, телефон за връзка, фирма-собственик и всички густии за КЗП!

Мейлът не бачка:
Delivery to the following recipient failed permanently:

info(@)chudesa.net

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 #5.1.0 Address rejected info(@)chudesa.net (state 14).

Добре де, някой може ли да ми каже къв е ефекта от тия докладвания и какви са последствията за крадеца. Какви неща представяш, за да докажеш, че си собственик на статия примерно. Регистрираш ли си статията някъде, плащаш ли за авторско право? Досега съм докладвал само един пишман майстор, който беше копирал цяла галерия от един сайт и нямаше да го направя, ако ме нямаше и мен на снимките. И отговорът беше ето това:
Unfortunately we can only accept copyright infringement notices filed in accordance with the requirements of the United States Digital Millennium Copyright Act.

Понякога идва момента в който на човек му прелива чавата .. пада пердето и прави разни неща за който после малко или много съжалява. И на мене ми е писнало да ми копират съдържание и картинки ама ... Всеки уж се бори за справедливост за етика и етц права. Всеки иска чиста конкуренция а не за "на*би конкурента зада не те на*бе тои". Ни за съжаления в наща хубава държава нищо не става и няма и да стане скоро.

Back
Горе