SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Купих си домейн, оказа се наказан

cloxy

Super Moderator
Екип
Една интересна история, която ми се случи наскоро.

Купих си брандов домейн, само 5 знака, приятно звучене, започва с "a", няма как да се обърка... инвестирам в такива имена.

Както обикновено, преди да закупя домейна го проверих какво е имало на него с archive.org , оказа се, че никога нищо не е имало или по-точно винаги е имало стандартната страница, че домейнът се продава.

Проверих и връзките - 0. Никакви връзки към домейна, проверено беше с няколко инструмента от популярните.

На домейна местя мой стар блог, който беше в Blogspot. Тоест, само слагам домейн на блога, хостинга си остава в Blogspot. Блогът е стар, авторитетен с много уникално съдържание на определена тематика.

Един месец не мога да накарам Google да индексира домейна. Накрая по случайност видях в GWT, че има ръчно наказание от най-висока степен "Pure spam". Тук трябва да си призная, че малко ми кипна, защото от Google вече прекаляват с параноята си и не стига, че по цял ден чистя наказани клиенти (нови клиенти, които ни стават клиенти, за да ги чистим, но това е друга тема), а и вече нови домейни наказват.

Пуснах един reconsideration като с не особено мек тон им се накарах на абсурдите и им казах задължителното и банално, че съм нов собственик на домейна. И тук е интересната развръзка, защото днес, само след няколко дни, от първия път свалиха наказанието. Принципно се чака със седмици и сме стигали до 14 заявки, докато наказанието падне.

Така че без връзки е най-лесно :)
 
Последно редактирано:
За: Купих си домейн, оказа се наказан

За: Купих си домейн, оказа се наказан

Признай си сега, колко пари бутна под масата на зоофилите :D
 

Горе