SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Локална SEO оптимизация на WordPress сайт

Agma

New member
Local-SEO-на-WordPress-сайт.jpg
Локалната SEO оптимизация на WordPress сайтове е важен фактор за повишаване на видимостта в местните търсения в Google за привличане на потенциални клиенти от конкретен регион.

С помощта на правилните практики и инструменти, можете да увеличите своята присъствие в местното търсене и да постигнете по-добро рангиране в резултатите от търсенето.

В следващите абзаци ще ви представя някои важни стратегии и може да ви дам полезни съвети за локална SEO оптимизация на вашия WordPress сайт:

Защо Local SEO оптимизацията е полезна за местния бизнес?​

Локалното SEO е важен фактор за успеха на местния бизнес и има значително влияние върху неговата видимост и достъпност в онлайн пространството.
Ето няколко факта относно Локалното SEO:
 1. 46% от всички Google търсения са за местни бизнеси.
  (източник: https://www.hubspot.com/marketing-statistics)
 2. 97% от потребителите използват интернет за да намерят местни услуги и бизнеси.
  (източник: https://www.brightlocal.com/research/local-consumer-review-survey/)
 3. 88% от потребителите, които правят местни търсения на мобилни устройства, посещават или контактуват бизнеса в рамките на 24 часа.
  (източник: https://www.nectafy.com/blog/local-seo)
 4. 72% от потребителите, които направят локално търсене, посещават бизнеса, който се намира на разстояние от 8 км или по-малко.
  (източник: https://www.brightlocal.com/research/local-consumer-review-survey/)

5 Стъпки за oптимизация на WordPress сайт за локално търсене​

1. Регистрирайте се в Google My Business

Google My Business (GMB) е безплатна услуга, предоставена от Google, която позволява на местните бизнеси да управляват и подобряват своята онлайн присъствие.
Регистрирането в GMB позволява на вашата фирма да се появява в местните резултатите ot търсенето, като предоставя важна информация за контакт, работно време, ревюта от клиенти и други.

2. Добавете регионални ключови думи

Включете регионални ключови думи във вашите заглавия, мета описания, съдържание и URL адреси на страниците. Например, ако вашият бизнес е ресторант в София, може да използвате ключови думи като "ресторант София", "най-добър ресторант в София" и други.

3. Добавете локални данни и контакти на уебсайта

Уверете се, че сте включили ясна и точна информация за вашето местоположение, работно време, номер на телефон и електронна поща на вашия уебсайт. Това ще помогне на местните потребители да се свържат с вас и да намерят вашето предприятие лесно.

4. Събиране местни ревюта и обратна връзка от клиенти

Активното събиране на местни ревюта и препоръки може да повлияе положително върху локалната ви SEO.
Поискайте от доволните клиенти да оставят своите мнения за вашия бизнес в GMB, на вашата уеб страница или в други онлайн директории и платформи.

5. Създайте локално насочени съдържание

Създайте съдържание, което е насочено към местната ви аудитория.

Напишете блогове, статии или ръководства, които включват информация и съвети за местни събития, местни атракции или специфични нужди на вашата локална общност.

Това са само някои от насоките за локална SEO оптимизация на WordPress сайт.

Винаги е добре да провеждате редовна проверка и актуализация на вашата стратегия, за да постигнете най-добрите резултати.

Schema Markup

Използването на Schema Markup за локални бизнеси е особено важно за SEO (Оптимизация за търсачки) цели.

Когато търсачките могат лесно да разберат и интерпретират информацията на уеб страница, те могат да я показват в резултатите от търсенето по по-информативен и визуално привлекателен начин.

Добавяне на Local Business Schema чрез WordPress plugin

Ето няколко приставки (plugins) за WordPress, които могат да се използват за генериране на Local Business Schema Markup:
 1. Yoast SEO: Това е един от най-популярните SEO плъгини за WordPress. Освен това, че се използва за оптимизация на уебсайта, Yoast SEO също предлага функция за генериране на структурирани данни с помощта на Schema.org (включително Local Business).
 2. WP SEO Structured Data Schema: Това е още една приставка, която може да бъде използвана за генериране на структурирани данни за уебсайта ви.
 3. Rank Math плъгина има вградена функция за генериране на за Local Business Schema, който може да бъде конфигуриран според нуждите на вашия бизнес.
 4. Schema App Structured Data: Това е интуитивен инструмент за генериране на структурирани данни за уебсайтове.

Добавяне на Local Business Schema ръчно

Ръчното добавяне на Local Business Schema Markup може да бъде извършено с помощта на SEO инструмента на дигитална агенция Webzo, който можете да достъпите на този адрес:
линк: Schema Markup Generator.
 1. Въведете подробна информация за вашия локален бизнес. Това включва име на бизнеса, адрес, град, област, пощенски код, телефонен номер и други подробности, които бихте искали да включите.
 2. Изберете категорията, към която принадлежи вашият бизнес, от предоставените опции в инструмента. Например, ресторант, хотел, аптека или друга подходяща категория.
 3. Добавете работни дни и часове за вашия бизнес. Това включва дни от седмицата, когато бизнесът е отворен, и работните часове за тези дни.
 4. Добавете лого на бизнеса - Настройте логото на вашия бизнес, като следвате указанията на инструмента за добавяне и настройка на изображенията.
 5. Настойте допълнителни подробности и опции - Ако желаете, можете да настроите допълнителни подробности и опции за вашия бизнес, като включите описание, свързани връзки към социални медии или допълнителни снимки.
 6. Генерирайте Schema Markup кода - След като сте въвели всички необходими информации и настройки, натиснете бутона "Генерирай" или подобен бутон в инструмента. Това ще създаде Schema Markup кода за вашия локален бизнес.
 7. Добавете кода към вашия уеб сайт - Когато генерацията на кода е завършена, получената Schema Markup код трябва да бъде добавен към HTML кода на вашия уеб сайт в script tag, който изглежда така:
Код:
<script type="application/ld+json">
{
 "@context": "https://schema.org",
 "@type": "LocalBusiness",
 "name": "Сладкарница Шоколандия",
 "address": {
  "@type": "PostalAddress",
  "addressCountry": "България",
  "addressRegion": "София",
  "streetAddress": "улица Витоша 5",
  "addressLocality": "София",
  "postalCode": "1000"
 },
 "geo": {
  "@type": "GeoCoordinates",
  "latitude": "42.12330069",
  "longitude": "23.123123"
 },
 "openingHoursSpecification": [
  {
   "@type": "OpeningHoursSpecification",
   "dayOfWeek": "Monday",
   "opens": "08:00",
   "closes": "17:00"
  },
  {
   "@type": "OpeningHoursSpecification",
   "dayOfWeek": "Tuesday",
   "opens": "08:00",
   "closes": "17:00"
  },
  {
   "@type": "OpeningHoursSpecification",
   "dayOfWeek": "Wednesday",
   "opens": "08:00",
   "closes": "17:00"
  },
  {
   "@type": "OpeningHoursSpecification",
   "dayOfWeek": "Thursday",
   "opens": "08:00",
   "closes": "17:00"
  },
  {
   "@type": "OpeningHoursSpecification",
   "dayOfWeek": "Friday",
   "opens": "17:00",
   "closes": "00:00"
  },
  {
   "@type": "OpeningHoursSpecification",
   "dayOfWeek": "Saturday",
   "opens": "08:00",
   "closes": "14:00"
  },
  {
   "@type": "OpeningHoursSpecification",
   "dayOfWeek": "Sunday",
   "opens": "Затворено",
   "closes": "Затворено"
  }
 ]
}
</script>

След като сте добавили схемата, е препоръчително да използвате инструменти като Google's Structured Data Testing Tool, за да потвърдите дали Schema Markup е правилно инсталиран и разпознат от търсачките.

Успешно добавяне на Local Business Schema Markup ще подпомогне по-добрата видимост на вашия локален бизнес в резултатите от търсачките и ще предостави на потребителите повече информация за вашия бизнес в локалното търсене.

Заключение

Локалното SEO на WordPress сайт е от съществено значение за бизнесите, които искат да се представят в местната среда и да привличат клиенти в своята област. Ето някои от важните заключения относно локалното SEO на WordPress сайт
 
Последно редактирано:

Горе