SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Малко компетентни мнения,ако може:)?!

sesa

New member
Привет за всички,
тъкмо завърших БГ версията на последния си проект, ще може ми врелите и кипелите в областта да си изкажат мнението по въпроса:
http://www.object.bg
благодаря и хубава вечер:)
 
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

Първо сайта ти е с функционалност на статичен т.е. нищо сложно а ползваш CMS с кофти формат на адресите. Това не е добре за търсачките, но предвид че имаш малко страници може и така за стане. стига да не се целиш високо.... Може да помислиш над варианта да го направиш статичен.

Второ менюто е кофти. Ефекта да ти бяга от мишката е досаден. Още по досаден от факта, че тръгва със закъснение. И накъсва понякога на моята доста бърза машина(е имам 30 таба отворени, но това не е извинение), което на някоя по бавна ще е доста забележимо. Поне му сложи фон, та да не ти гонят текст потребителите.

Трето текста... Трябва да имаш и на главната страница текст, повечко. Имаш не лошо количество като за начало по другите, но трябва още и качеството куца. Качеството куца в смисъл на SEO(за хартиена брошура е добре иначе), защото нямаш вътрешна свързаност и подръжка на важни ключови думи от текста.

Айде стига от мен да не ставам досаден ;)
 
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

Много гаден долен скрол на 1024x768
Учуди ме на толкова тесен сайт... ама верно има някакъв блоков елемент с черни полета с ширина 1010px.

1010px е лош размер за уебсайт. Или не се събира или прахосва място.
 
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

На мен основно ми направи лошо впечетление самият хедър... хубаво е семпъл, но има някакво излишно пространство в горната част според мен.
 
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

Аз не се смятам за особено компетентен в дизайна, но винаги се дразня когато видя сайт който предлага SEO услуги и липсва в резултатите на Google дори по името на фирмата (респективно наименованието на сайта) - в случая ОБЕКТ.БГ

Всъщност някой трябва да ми обясни как става това - 17 резултата в Google и ни един от тях свързан със сайта :-(


btw чета из сайта :

...

Оптимизирането на Вашите сайтове извършваме с прилагането на набор от процедури:

Проучване на конкретната пазарна ниша на вашия бизнес и оптимизиране кода на страниците;

Избор, на базата на уеб анализ, на най-правилните ключови думи и описание на страницата ви, прибавяне на необходимите метатагове;

Регистриране на уеб сайта в тематични портални сайтове и директории (отговарящи на съдържанието, което представяте);

Това, което можем да направим за Вас, е да оптимизираме и съобразим структурата и основните техники за представяне и популяризиране на Вашият сайт, което безспорно ще даде високи резултати.

...

и не съм убеден, че сте направили каквото и да е от всичко това за собствения си сайт ... :-(
 
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

Малко странно наистина. Собственият им сайт е под всякаква критика, особено откъм дизайн, а предлагат точно SEO и дизайн.

И всичкия този JavaScript и CSS в кода - можеше да се изнесе във външни файлове.
 
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

абе тия градски нещо ще дойдат само дето никой не ги е чувал във В. Търново. а сте и оспамили нета с въпроси за мнение и уникални предложения за разработка.
 
Последно редактирано:
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

Е защо да е лош дизайна? Визуално сайта е стилно издържан и дава добра идентичност. Далеч не е перфектен, като реализация, но аз лично го намирам визуално приятен.

Вече глупостите по текста са си друга тема, всеки сам решава колко да се излага. Тази снимка със стилажа за сървъри е също толкава адекватна, колкото и картинките от Обливиън в "оригиналния" дизайн на друг наскоро проявил се талант. Аз лично се старая да работя като G-то функционалноста преди всичко, но уважавам и обратната концепция ;) Бъдете по толерантни, колеги!
 
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

их,направо ме съсипахе - нямате милост :),
то е добре де, това беше идеята, че да знам за напред как да правя. Само да покоментирам и аз някои неща:
nikoladd:
значи ефекта на менюто,явно наистина е дразнещ, няма един положителен отзив за него:),ще го помислим повече-благодаря
Текста ще го променям, че наистина май много съм се изхвърлила на места-пак благодаря - не си досаден:)
Скрола го оправих- няма да се обяснявам:)
oggin:
Значи,Огин, сайта е пуснат вчера и вчера е регистриран по директории и т.н. Е не е ли нормално да не излиза веднага, верно те първа се уча и аз на изкуството SEO,ама все си мисля че не става толкова бързо,нали?Знам знам,че щом сега се уча не е много коректно да предлагаме тази услуга, но пък и то с опит става и все пак се старая бая, така че можеш специално на нас по-малко а се дразниш :) поне се стараем:)
cloxy:
аз пък харесвам дизайна, може да се пипне тук-там(визирам хедъра например),но като цяло е изчистен и стилен,според мен е добре,за SEO-то стана ясно вече.
geovisio:
Ей, "градски", какво да се прави, нова фирма сме, но има време - и за нас ще се чуе :)
и защо казваш на регистрациите по портали и директории и на 3-4 поста по форуми - "оспамване на нета" - кажи алтернативен начин и ще гледам да не "оспамвам" толкова :).
nikoladd:
мдааа, текста ще го мисля пак,реших да не се излагам мнооогоо:) -пак благодаря и картинките - ще измислим нещо по "уникално":)

Ами благодаря,Сладури,за градивната критика, отивам да си оправям бакиите,че накрая да излезе хубав сайт от този зародиш:)После пак ще го пусна на безмилостните ви мнения да видим как се движа:)
Хубав ден на всички и усмивки
 
Последно редактирано:
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

на мен ми харесва дизайна
 
Re: Малко компетентни мнения,ако може:)?!

Като цяло е добре дизайна, но това черно ме кара да се чувствам някак депресиращо, така че ако можете му намерете някаква алтернатива, както и лека работа по менюто, защото смятам че така определено ще стане по-добре.
 

Горе