SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Материали за изолация

biks

Ex SEO
Някой на ясно ли е кое за какво се ползва ? Искам да изолизрам един затворен балкон от долу.

EPS - стиропор на BAUMIT или Български с плътност
XPS - фибран ; фибростир
Neopor - графитен изолационен материал
 
Re: Материали за изолация

Доколкото знам, стиропорът се смята за еталон като ниски загуби т.е. висока изолация. На мен ми санираха апартамента със 6 см стиропор само от северната страна и като резултат се качиха 4 градуса, а сметката за парно намаля наполовина. Дали BAUMIT или български, мисля, че е все едно.
 
Re: Материали за изолация

Коректно е бетонните елементи (плочи, трегери, колони и тн.) на сградите да се изолират с XPS. Със сигурност дъното на балкона е бетонно. Съветът ми е да ползваш XPS, по-добре Fibran с минимална дебелина 50 mm.
Надявам се да съм ти полезен.
 
Re: Материали за изолация

На пода на затворения балкон аз сложих 5 см фибран (гофриран), стиропора е твърде мек. Отгоре ламиниран паркет, но практически можеш да сложиш каквото искаш. Една замазка върху фибрана и може и плочки да наредиш.
 
Re: Материали за изолация

...стиропора е твърде мек...
Май под самия балкон ще изолира така че няма да се стъпва по него (освен ако комшията му не е нинджа)
 
Re: Материали за изолация

Независимо от това дали дъното на балкона ще се изолира отвън или отвътре е редно да се сложи XPS, защото то със сигурност е бетонно. Ако плоскостите се поставят отвътре на пода задължително замазката трябва да се армира със специална метална мрежа.
 

Горе