Re: Мнение за хостгатор ?
Лично аз не съм им бил клиент, но братовчед ми бра много ядове с тях и покрай него и аз с съдействието за отстраняване на проблемите и местене на VPS.
Преди да си сменят собствениците са били на супер добро ниво, докато след смяната са му започнали проблемите. През 3-4 дена му пишат за проблеми с CPU Time и препоръка да си вземе нает сървър при тях. След питане кои сайтове са проблемните, които товарят се оказва, че му посочват сайт, който отдавна не е въобще при тях, но капака бе, когато на няколко пъти му спряха хостинг-а и категорично са отказали да го пуснат. Донякъде ги разбирам, че няма как да ги пуснат, ако им забива сървърите, но самото държание на съпорта им и нежеланието да му съдействат при отстраняването на проблема е един голям минус за тях.
В край на сметка им писа, че се отказва от услугите им и изместихме сайтовете на 2 впс-а от Ramnode. Излезе му почти 2-но по-евтино отколкото това, което плащаше до момента и проблемите с отварянето и непрекъснатите downtime изчезна.
Като гледам какви са цените на споделеният хостинг и това, което се предлага и аз бих препоръчал един VPS и си спестявате куп неприятности, но само ако имате опит с VPS... Уви недостатъка на unmanaged VPS-сите, които са доста изгодни е, че вие сами трябва да си го настройвате и да се справяте с разни други евентуални проблеми, но все пак всяко нещо има + и - 🙂