SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Набиране на FB фенове

Илиев

Well-known member
Понеже съм далеч от FB маркетинга ми е интересно дали си заслужават офертите за покупка на таргетирани (UK, USA и т.н.) фенове. Разглеждам различни оферти за набиране на няколко стотин/хиляди фена срещу определени суми, но изобщо не съм сигурен, че си струва парите.

Някой с опит в подобни покупки? Благодаря :)
 
Re: Набиране на FB фенове

Не знам къде гледаш офертите, но аз пробвах с Freelancer.com. 1000 US фена за $30 - изпълнителя беше с около 300 рейтинг от Бангладеш, като в историята му имаше един американец, който му даваше сигурно 50% от всичките поръчки и беше много доволен, та затова и аз реших да го пробвам. Всички лайкове бяха от линкнати помежду си ФБ профили, даже няколко човека бяха с една и съща снимка :) Така, че ако ще хвърляш пари на някакви бангладешци или индийци, по-добре чрез ФБ реклама да си рекламираш страницата, даже ще може и да си ги таргетираш максимално феновете, а и ще бъдат реални хора.
 
Re: Набиране на FB фенове

Във ФБ ако потребителите не се интересуват наистина от това, което им предлагаш, просто ън-лайкват или блокират, или дори репортват спам... Дори и да ти генерират съответната бройка потребители, според мен веднага след това ще тръгне надолу... Личното ми мнение е, че няма смисъл
 
Re: Набиране на FB фенове

Аз като странична дейност реших да пусна подобна оферта(за набавяне на фенове)В момента по мой наблюдения фейсбук ограничава добавянето на фенове.Единственият начин за развитие на страница е с покупка на фенове,реклама или аз предлагам трети начин(с фейсбук кутий на вашата страница поставени на над 50 сайта и приложения с голям трафик и публикация на тематично свързани страници)Този начин е доста по бавен и труден,защото всеки фен се добавя след като е видял страницата,прочел е нещо и съзнателно е решил да ви бъде фен.В момента работя по поета поръчка,ако клиента позволи ще покажа страницата и каква е разликата в добавянето на феновете.100% активни и таргетирани.За английски фенове аз също търся начин и следя различни оферти за продаване на фенове..като има такива и за 100 000 фена набавени за 12 часа.Срещал съм оферти за таргетирани фенове от Европа или Сащ,но не съм прежалил още 1000$ за да опитам-:)Ако открия сериозна оферта ще я споделя.
 
Re: Набиране на FB фенове

Купих за две страници по 500 фена за $20 общо. Използвах Fiverr за покупката. Някой от профилите са фалшиви, но има и доста истински. Не съм проверявал всички. В следващите дни ще видя дали ще донесат поне 1 истинско посещение. :) Съмнявам се, но ги поръчах по психологически причини... както и самите доставчици на услугата рекламираха - никой не иска да лайква страница, която никой друг не лайква. Сега ще видя дали при 500 фена на нова страница, ще има и повече органично харесване.

Единият от Fiverr доставчиците е американец, другият българин, съответно ми изсипаха главно фенове с англо-саксонски, латино и няколко български имена. Поне на пръв поглед няма индийци, бангладешци и подобни. :)
 
Последно редактирано:
Re: Набиране на FB фенове

Илиев,по мой анализи...в даден момент,когато ти публикуваш на страницата си има около 3% твои фенове онлайн,а ще кликнат харесва ми около на 1000-5 фена,ако е мноооого интересно това което си публикувал.Всеки фен вече има между 100-200 харесани страници и дали ще забележи твоята публикация??За да е активна страницата трябва да се публикува през час,интересна за феновете информация.Изпращам ти на лично,информация ,за да разбереш за какво пиша-:)
 
Re: Набиране на FB фенове

Добре, а какъв % на вижданията които постигате за отделен пост?
На една моя страница, при 2300 фена, и при пускане на нещо по темата, за 24 часа прави по 3500-4000 виждания на публикацията и по 5-10 "харесва ми". На ден се добавят сами по 5-10 фена. Това добре ли е, слабо ли е...
 
Re: Набиране на FB фенове

Повече от добре е. Аз постигам малко по-добри параметри в страница с 20к фена. 7-9 импресии с по 2 до 50 лайка.
 
Re: Набиране на FB фенове

Много са даже-:) За добавянето на феновете също е добре в момента.Много е важно да не спираш публикуването,защото ще ти паднат импресиите-показванията на публикацията.Ако публикуваш по-често,ще имаш много по малко виждания на публикацията,но ще се види от по-много уникални фена.Съответно,повече ще споделят информацията ти и ще се види от техните приятели.
Добре, а какъв % на вижданията които постигате за отделен пост?
На една моя страница, при 2300 фена, и при пускане на нещо по темата, за 24 часа прави по 3500-4000 виждания на публикацията и по 5-10 "харесва ми". На ден се добавят сами по 5-10 фена. Това добре ли е, слабо ли е...
 

Горе