SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Нагло копиране

go6o78

New member
Има някакъв новоизлюпен сайт
които най-нагло копира не само моя сайт, но и доста други. Дори го мързи да си свали снимките на неговия хостинг а ги линква от моя
ето mania-bg.net
на whois илиза само адреса на HostMonster.Com

как мога да разбера повече за наглото копеленце
 
Re: Нагло копиране

Нема отговор
инфото в whois
не трябва ли да е пълно
неговото го няма
 
Re: Нагло копиране

И аз имам статии от дрги сайтове
но с упоменат източник
а копеленцето за 1-2 дни откакто го забелязах е качило поне 30 статии за тези 1-2 дни
Пратих му един мейл но нема отговор
А аз искам да му ида на гости
 
Re: Нагло копиране

И на мен ми се е случвало от мой сайт да копират всичко едно към едно, но май няма какво да се направи по въпроса.
 
Re: Нагло копиране

И на мен ми се е случвало от мой сайт да копират всичко едно към едно, но май няма какво да се направи по въпроса.

ооо
имаа
Ще вика оооохххх той е дебел
оооо той не е дебел
 
Re: Нагло копиране

В България едва ли можеш да осъдиш някого за това
освен ако не си един от Големите
А и без това аз мисля да направя нещата "първобитно"
разбира се ако се докопам до копеленцето
 
Re: Нагло копиране

значи... и да пишеш на компанията - няма да ти дадат адрес име и т.н. щото човека си плаща за протектед. Това което можеш да направиш е да пишеш на хостинг компанията, че тези материали са твои и да бъдат махнати.

Ако можеш да го докажеш ще ги махнат - задължени са.
 
Re: Нагло копиране

Пак некво пъчене от времето на доисторическия материализъм...

Нещата първоначално са съвсем прости:
В. Копира с линк към оригинала или краде?
О. Ако дава линк, то е нормално. Редно е, разбира се, да се иска съгласие на източника, но понякога условията не го позволяват (много и често сменящи се източници на информация, обикновено от rss-фийдове). Също така, и собственикът на новината не винаги може да прецени ефекта преди да бъде дублирана новината, понякога това му води доста трафик, а оригиналният контент в търсачките се води негов.
Ако, независимо от това, че дава линк към теб, не желаеш да ти публикува контента, то му пишеш едно любезно писмо. Секакви тояги и кой е по-дебел не водят до добри резултати в здравословен план като не е сигурно койъ точно ще си изпати повече.
Ако няма как да се свържеш, то или го блокваш в htaccessa (ако не копира ръчно) или пишеш на хостинга, тъй като в такива случаи отговорност носи собственика на мястото, където е "незаконното съдържание" - и двата съвета от колегите бяха правилни. Ако хостърът не желае (нямаш достатъчно доказателства за оригинален контент, нито писмен отказ от копиращия да се откаже), то му гледаш рекламите по сайта и удряш там. Реалната заплаха уебмастър да се лиши от някави приходи обикновено има далеч по-голям ефект от *уромеренето.

Във всички случаи първо търси начин на контакт и да се разберете като колеги (което с тези епитети и определения, които вече използва, не знам как ще стане, но поне на теория трябва да направиш така).
 
Re: Нагло копиране

това с рекламите е добро... в какво се изразява ? да пише примерно на Г ? 4е това е краден контент (представяйки доказателства разбира се)
 
Re: Нагло копиране

Да, Г. обикновено гледат да не се месят в такива спорове, ако няма твърди доказателства, но си отбелязват в тефтерчето, а когато е очевадно, то това противоречи и на тяхната политика. Малко са хората, които биха рискували за десетина дописки да се надлъгват с Г. относно акаунтите.
 
Re: Нагло копиране

направо си копира без линк без нищо
дори го мързи да си свали снимката на собствения хост
 

Горе