SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Наказанието ми падна

diabolic.bg

The Old Wastelander
Преди време писах Молба за помощ срещу наказание от Гугъл. По-късно получих Странно съобщение от Гугъл, в което се говореше, че съм наказан ръчно за неестествени линкове.

Започнах да чистя постепенно такива линкове, които ме съмняваха и подадох два домейна за пренебрегване от страна на Гугъл. До момента не смятах, че съм готов и не съм подавал молба за преразглеждане, освен на сайта за обмен на банери, който няма почти никакви линкове освен от няколко социалки.

И изведнъж тази сутрин видях, че индикаторът на сайта ми (от подписа) показва отново ПР4, както беше преди наказанието. Проверих другите си сайтове - всички останали бяха върнали стария ПР3. Това ме накара да погледна в GWT и така открих, че наказанието е отпаднало по всички сайтове. Съответно статиите ми се върнаха на първа страница. Преди дори при търсене на конкретно заглавие излизах на 5-7 страница, сега всяко потърсено заглавие излиза на първо място в серпа. :happy:

Това ме навежда на мисълта, че тази нощ е шетал някакъв добитък из БГ нета, но не разбирам защо наказанията бяха записани като ръчни, ако съм бил засегнат от алгоритъм.
Вие какво мислите по въпроса?
 
Последно редактирано:
Re: Наказанието ми падна

И при мен е подобно положението. Един сайт се е понадигнал днес след дълго наказание. През последните седмици разводнявах енкър текста на външните линкове към него. Друг обаче е аут, а през последните месеци не съм правил нищо по него, освен да добавям статии.
 

Горе