SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Онлайн магазин за бижута - пада в Серпа

ankali

New member
Здравейте,
собственик съм на този онлайн магазин за бижута. Преди ъпдейта на Пингвина (началото на октомври) сайтът се класираше много добре по основните си ключови думи, като беше в топ 3 в няколко от тях и в топ 20 на други второстепенни. Този ъпдейт преобърна всичко, сайтът падна с по 7-8 позиции и постепенно пропадаше, като днес дори е на 3та страница по основната си ключова дума.

Естествено пингвина явно ме е засегнал по някакъв начин, но не можах и до днес да разбера каква е причината и къде ми са грешките. Не съм бил особено агресивен август и септември, но все пак явно нещо съм сгрешил.

Бих се радвал, ако някой с повече опит ми помогне да разбера грешките си и ако може някакъв съвет какво да правя от сега нататък.
Поздрави на всички
 
За: Онлайн магазин за бижута - пада в Серпа

За: Онлайн магазин за бижута - пада в Серпа

Здравей, мисля, че съвсем заслужено сайта ти дърпа надолу. Казвам го обективно, без лоши чувства.

Погледни си текста на началната страница... Веднага ми направи впечатление пренасищането с ключови думи. Аз като потребител не се радвам на този текст и не ми е полезен изобщо.

Линк профила на сайта - 23 % основна ключова дума и само 6% бранд url...

Това не е нормален линк профил.

А и нещо почва да ме съмнява, че пингвина вече го вграждат да работи перманентно, както пандата. Разбира се все още няма потвърдени данни за това, само съдя по сайтове, които наблюдавам.

Какво можеш да направиш от тук нататък? Разкарай спам текста и сложи нещо, което кара потребителя да си купи стока точно от теб, вместо 1000 пъти да повтаряш думата бижута.

Разкарай кофти линковете. Ако имаш линкове от спам сайтове и имаш контрол над тях по-добре ги махни. Ако ли не - disavow tool.

Наблегни на бранд линковете или поне имай предвид, че те трябва да ти бъдат най-голям процент.
 
За: Онлайн магазин за бижута - пада в Серпа

За: Онлайн магазин за бижута - пада в Серпа

Много благодаря за съветите, съгласен съм с тях. Поздрави
 

Горе