SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Открояване на данни в GWT

За: Открояване на данни в GWT

За: Открояване на данни в GWT

кво ще правим с това животно не се знае ...., докато дойде сео конференцията и с тези неспирни промени като мине конференцията може би вече няма да важат същите неща които ще се изкажат на нея ....
 
За: Открояване на данни в GWT

За: Открояване на данни в GWT

Преди няколко дни го гледах това, но установих, че работи само за маркиране на събития в момента. То така си пише в рекламата още де. Хубаво е, че не си пълниш кода с излишни тагове, ама дори и да пуснат и за други типове, не е ясно дали ще са от нужните нам. Явно е , че ще е по предварително обявени типове, а не за всички по стандартите за "структуреддата", които Гугъл принципно разбира. А при варианта със снипетите поне вече е богато откъм общоприети типове (item types) и все ще си намериш нещо, което да ти свърши работа. Примерно, смотаният Яндекс и той пусна такива предварително обявени типове (не е автоматизирано като GWT де) по schema.org, ама вече една година има само 5-6 безполезни (поне за мен) типа. Та и Гугъл може да се замотат и да ни изгубят времето, четенето и усилията. То сега и при изрядни снипети не е гарантирано, че ще реши да ги ползва.
 
За: Открояване на данни в GWT

За: Открояване на данни в GWT

Колеги, още с пускането му го пробвах... За момента не е нищо особено и е доста ограничено откъм реалните възможности, които предлага schema.org и микродата маркъпа.

Съвет от мен - за момента избягвайте използването на новия тул. Нека да го пооправят, да го пробват повече хора, да му добавят повече опции... Да го ошлайфат малко :) Ползвайте си маркъпа от schema.org и няма да имате главоболия.
 

Горе