SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

От PHP 4 към 5+

jab4o

New member
Здравейте,
имам проблем с един онлайн магазин, който използва и работи само и единствено на сървъри с инсталирана по- стара версия на php, при по- новата изобщо не работи. Поне така ми обясниха от хостинг компанията която използва този сайт.
Въпросът ми е може ли да се смени самата система на магазина да работи с по- нова версия на PHP? Сложно ли е?, ако не кака?
Дайте малко светлина, защото не съм се сблъсквал с този проблем.
 
За: От PHP 4 към 5+

За: От PHP 4 към 5+

Може да е сложно, може да не е. Зависи как е написан сайта. Ако е готова система по-добре го ъпдейтни. Аз имам сайт който е писан още по-времето на php4 и след като на локалхоста си инсталирах 5.3 установих, че не работят 2-3 дреболии, които се оправиха лесно, но пак казвам зависи как е написан сайта.
 
За: От PHP 4 към 5+

За: От PHP 4 към 5+

Преди време имах такъв проблем. В моя случай беше достатъчно да заменя навсякъде в кода $HTTP_SERVER_VARS, $HTTP_POST_VARS и
$HTTP_GET_VARS съотвенто с $_SERVER, $_POST и $_GET и сайта заработи.
 
За: От PHP 4 към 5+

За: От PHP 4 към 5+

дефинирай "изобщо не работи" ? - Не се изпълняват php скриптовете, извеждат грешка, чупи се базата данни ?
 

Горе