Оценка на сайт - магазин

azsym

New member
Замислям се да продам един магазин. Иска ми се да чуя вашата оценка за следното:

kupuvalnik.com
сайт на близо 3 години.

в топ 5 на Г.бг за следното

онлайн магазин 2ри
дрехи онлайн 4ти
маркови дрехи 4ти
магазин за дрехи 4ти
дамски дрехи 5ти
дрехи и обувки 3ти

На автопилот от 1 година - иначе беше на горните с 2-3 позиции по-нагоре.
Посещения към 600 / ден (стигаше до 1000+). В момента не може да се купува. Няма кой да праща дрехите.

над 1400 потребителя регистрирани.
Приходите едва ли са мерило, тъй като зависят от надценки и тн, но продажбите бяха средно 1/ден поради липса на номерация.
Но запитванията за други номера са поне по 1/ден.
Името е подходящо за продаване на всичко - не само дрехи.

каква цена горе-долу да му търся? Друго, което влияе на цената?

Re: Оценка на сайт - магазин

Борка, ти сериозно ли би дал 5k за моментно позициониране по тези ключови думи ? Честно казано ... по бих ги дал за бранда, нищо че не е работещ :scared:

Оги, мен пък бранда не ме кефи нещо, не ми звучи много добре, честно казано 🙁

звучи ми като плювалник или мрънкалник / без лоши чувства към човека /

и не че аз бих дал 5 к

но с тези добри позиции би могъл сайта евентуално да се монетаризира /е, не веднага / - във времето

не знам доколко е моментно позиционирането, често съм го срещал в търсенията

Последно редактирано:
За: Оценка на сайт - магазин

За: Оценка на сайт - магазин

Според мен позициите на сайта се крепят основно на разменени (реципрочни) партнъорски линкове. Имам спомени, че на няколко пъти са ме спамели да им стана партнъор, тоест да им сложа връзка.
Борка, думите не са толкова конкурентни, иначе за асоциациите съм съгласен. Лъхат негативизъм, поне според мен.
Дизайна няма да го коментирам.

Всяко позициониране е моментно, Борка ... и ти го знаеш 🙂 в момента в който няколко момъка от този форум, решат, че тези фрази са ниша и ситуацията се променя 🙂 оценям усилията на собственика на сайта, но лично аз за позиции съм платил само веднъж и да речем, че леко бях разочарован след малко време 🙂

Пускаш го в продажба без цена и чакаш оферта на ЛС. Ако някой ти даде над 100 лв, берекет. Единствения шанс да вземеш добри пари е да го купи някой, който ще продължи да продава дрехи и обувки. За всички други единствено името на домейна може да е интересно, както вече казаха.

Всяко позициониране е моментно, Борка ... и ти го знаеш 🙂 в момента в който няколко момъка от този форум, решат, че тези фрази са ниша и ситуацията се променя 🙂 оценям усилията на собственика на сайта, но лично аз за позиции съм платил само веднъж и да речем, че леко бях разочарован след малко време 🙂
това стана един добър експеримент относно позициониране.
При активен сайт и линк-билдинг сайта беше с по 2-3 позиции по-нагоре. Обаче от 1 година е на автопилот. Спада е незначителен в позициите. В посещенията е 40% но това е обяснимо, с отлива на тия дето се връщат за нови покупки.
Появиха се някой доста силни играчи за някой кл.думи и някой го изместиха, но им отне 5-6 месеца.
Какво друго определя цената?

Вкарай му малко стока и го направи работещ след като си се потрудил да го качиш на добри позиции. Колкото по вече стои сайта без да се изпращат дрехи, толкова по-недоволни клиенти се трупат и едва ли някои би купил сайт с лоша репутация

За: Re: Оценка на сайт - магазин

За: Re: Оценка на сайт - магазин

Появиха се някой доста силни играчи за някой кл.думи и някой го изместиха, но им отне 5-6 месеца.
По скоро месец-два 🙂 ...

Back
Горе