Платени български директории

Re: Платени български директории

@cloxy: Да, така е. Миналата седмица ми оряза ПР-а на английската и вече губя десетки левове. 😀

Всичко друго й е наред, само ми нулираха всичкото ПР по страниците, но за там мисля че знам къде сбърках и защо ме порязаха.

@flasher. За сега не мисля да я комбинирам с друго. За трафика не знам. Има над 500 уникални на ден, тоест над 500 изходящи към листнатите сайтове. Много ли е, малко ли е не мога да преценя, тъй като нямам база за сравнение с друг подобен сайт.

Последно редактирано:

А тематична директория към развит вече сайт - какво мислите за това?
но за там мисля че знам къде сбърках и защо ме порязаха
- а ще споделиш ли ?

Тематичните май не са толкова порязани, като общите. В момента съм пуснал една такава към стар сайт, но още е рано за изводи.

Грешката ми при дадуру мисля, че беше в това, че предложих на featured сайтовете линк на начална страница за месец и имаше моменти при които на начална се натрупваха няколко подобни връзки. Друго обяснение нямам за отнетият ПР по никое време, без грам промяна в BL, индексирани страници и т.н.

Сега съм разкарал тази възможност и ще видя на следващият ъпдейт дали ще ме помилват 🙂

Стискам палци да се оправи. Според мен ще е временно и след определен период ще се възстанови ранга автоматично. Като цяло всички в Google е временно, не смеят да банват и/или изрязват ранг завинаги.

Благодаря 🙂

Яд ме е, понеже тъкмо започна да изкарва добри пари и придоби рейтинг пред няколко СЕО фирми, които ми станаха редовни клиенти, но така е в този бизнес. Днес има, утре няма. 🙂

А по темата... добавих платена опция и в бг директорията, ще споделя как се развиват нещата и дали в България хората са склонни да плащат за подобни услуги. 🙂

Нищо особено - ПР3 на началната и ПР2, ПР1 за вътрешни. Както каза Cloxy, Г вече не обича подобни сайтове и трудно се катериш нагоре.

Но страница с какъвто и да е ПР привлича много клиенти. Имах категория с мизерен ПР2, в която за един ден бяха предложени 10 платени сайта, на следващият 7 и още няколко дни с по 2-3 предложения. Клиента беше US СЕО фирма, явно не малка, тъй като само за автомобили и здраве плати за 30-40 сайта. Но нито веднъж не събмитна в категория без ПР.

Последно редактирано:

Малеее, те съвсем са ти изрязали ранга на daduru бе, човек. Последно като го гледах наистина беше PR3, сега е нула. Много зло животно.

Аз ще се възползвам от платените регистрации в dir-bg.net. Дано приемаш простотии от сферата на услугите 🙂

Последно редактирано:

@flasher, за мен си заслужава занимавката. Въпроса е да си намериш постоянни клиенти и все пак да се опитваш да градиш качествен ресурс.

@cloxy, благодаря, предполагам ще намерите наематели и сайта ще отговаря на тематиката след време 🙂

Разбира се, че ще намерим и тематиката ще си пасне. Само ти можеш да ми го одобриш в този вид 🙂
Аз ще събмитвам проектите си платено в българската директория, само я пази от Google! 🙂

Пазя, пазя. 🙂

А Г ми се струва, че обича регионални или тематични каталози. Просто не са толкова много, колкото общите, които индийци/пакистанци/виетнамци/филипинци бълват с десетки всеки ден, а от там качеството отива към нула.

БТВ, приемам коментари и критики за цената, тъй като в момента съм стрелял напосоки.

Директориите умряха, включително и тези за статии, освен ако не са през редирект 🙂
Отговора е много прост.
Директорията е САМОЗАПЪЛВАЩ се проект, с ДУБЛИРАНО съдържание, т.е. не уникално и много изходящи линкове (прилича на дор)
Преди 2-3 години вървяха много и беше бизнес да се правят директории (и платени и безплатни). Даже се наемаха хора за да ги администрират.
Какво се иска от една директория?
Читав скрипт и време за модерация.
Контента сам идва, само трябва да го чистиш.
Контента носи посетители, посетителите -> кликове и съответсвено $$$
Ама тая вече умря.
Много рядко можеш да видиш каталози на първите страници и ако са там, то много често линковете вътре са чрез редирект.
Ако директорията е вързана към някой тясно специализиран проект, то тогава може и да съществува, но винаги с едно на ум, че може да го отнесеш заради нея.
Така че ако я има, то пак чрез редирект, може и nofolow 🙂
Пиша от гледна точка на бивш собственик на 10-на каталога (и платени и безплани и тематични и общотематически).
Бях доволен, печелеше се добре в началото 🙂
До 100-на $ в ден се докарваха, но с края на 2006 всичко тръгна надолу и в 2007 умряха 🙂

Последно редактирано:

Добре е да се знае 🙂
Говорим за печелене от директории, а не за натрупване на линкова маса мисля 🙂
Това че ги има, не означава че в момента носят печалби.
Или ако ги има, то те са мизерни.
Да допълня.
В момента (говоря конкретно за Русия) даже адсенсе не иска да работи с повечето каталози, а за директа дума и да не става.
Така че единствения доход за каталозите е продажба на линкове на борсите.
Но от директории купуват линкове само начинаещи оптимизатори, до колкото всички са в час, че такива линкове нямат никаква тежест.
А и такива линкове струват 0.10-0.15$ в месец.
Колко трбявба да продадеш, че да изкараш нещо? 🙂)

Последно редактирано:

@cloxy: Да, така е. Миналата седмица ми оряза ПР-а на английската и вече губя десетки левове. 😀

Всичко друго й е наред, само ми нулираха всичкото ПР по страниците, но за там мисля че знам къде сбърках и защо ме порязаха.

@flasher. За сега не мисля да я комбинирам с друго. За трафика не знам. Има над 500 уникални на ден, тоест над 500 изходящи към листнатите сайтове. Много ли е, малко ли е не мога да преценя, тъй като нямам база за сравнение с друг подобен сайт.

Адаш (по фамилия 😉) виж темата със google bitch slapping ... мисля, че и теб са те резнали като нас...

Но от директории купуват линкове само начинаещи оптимизатори, до колкото всички са в час, че такива линкове нямат никаква тежест.
А и такива линкове струват 0.10-0.15$ в месец.
Колко трбявба да продадеш, че да изкараш нещо? 🙂)

Няма да се съглася с теб. Не мога да нарека начинаещи оптимизатори хора, които събмитват платено десетки, вече разработени сайтове на големи фирми. Една представителка на лондонска СЕО фирма плати за да включа virgin.com в мизерната си директорийка. Едва ли Virgin ще си поверят рекламната дейност на "начинаещи оптимизатори" и едва ли имат нужда от точно този линк. Същата жена (поне си мисля че е жена, заради мейла) плати за още 5-6 сайта, все с ПР5-6. Имам още доста такива примери, просто не ми се рови из архивите за конкретни сайтове. А цената дали е 10 цента или 10 долара на месец си я определя всеки собствени на директория 🙂 Мен лично ме устройва да изкарвам 10-30 лева на ден само от това, пък нека да са умрели директориите. 😉

@Sp0on, да точно така стана. При мен поне има за какво. При вас не разбрах защо се е случило.

Back
Горе