SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Поблем с URL при работа с форми

abakadaba

New member
Здравейте,

Ситуацията: Сайт с търсачка, метода на формата е POST, всичко работи правилно, но когато прегледам статия намерена след търсене и реша да се back-на (през браузъра) ми дава грешка "Документът е с изтекъл срок на валидност. Този документ вече не е наличен"

URL-а е правилен и ако рефрешна страницата се зарежда както трябва.

Всичко се оправя ако сменя метода на GET, но тогава в URL-а се добавят и параметрите на полетата във формата, което искам да избегна

Някакви идеи?
 
Re: Поблем с URL при работа с форми

Прав си, но съм виждал back бутона да работи и при форма с POST.
Значи има вариант.
 
За: Поблем с URL при работа с форми

За: Поблем с URL при работа с форми

При различните браузери това събитие се обработва различно - няма как да накараш потребителя да ползва един браузер. При някой изисква потвърждение за изпращане на формата отново, при IE веднъж ти дава предната страница с резултатите, веднъж ти вади съобщението, което си написал. Няма контрол на това. И както казах:

Ако искаш да е възможно да се връщаш назад - ползваш get, ако не ползваш POST
 

Горе