SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Помогнете ми да си кача сайта

Adidas

New member
Здравейте! Извинявам се отново за малоумния ми въпрос. Търсих на доста места но нищо не намерих. Искам да си кача сайта в .com
 
Re: Помогнете ми да си кача сайта

А сега сайта къде ти е? :)
 
Re: Помогнете ми да си кача сайта

Никъде! :eek: Кода ми е на компа и искам да го регистрирам.
 
Re: Помогнете ми да си кача сайта

От въпроса ти не става ясно дали имаш вече хостинг и домейн ил инямаш. Принципно за да си качиш сайта на уеб сървър и той да бъде видим в Интернет са ти необходими 2 неща:

1. Домейн - името в интернет, примерно adidas-site.com
2. Хостинг - физическото пространство и ресурсите, които ползва сайта ти на хостинг сървър.

Чак след като имаш готов сайт, подходящ домейн (такъв какъвто на теб ти харесва и който е свързан с тематиката на сайта) и хостинг акаунт, чак тогава можеш да пристъпиш към качване на сайта от твоя компютър към хостинг сървъра. Самото качване става главно чрез използване на FTP клиент - програма за файлов трансфер от един компютър на друг. В Интернет има няколко популярни, аз използвам FileZilla, но ти можеш да си ползваш и някоя друга.
 
Re: Помогнете ми да си кача сайта

Трябва ти хостинг и домейн, може да си ги закупиш от хостинг фирмите, superhosting.bg, icn.bg и др., аз лично съм доволен най-много от техните услуги (не искам да им правя реклама) а съм обколил почти всички хостинг фирми в България.

Също така може да ползваш безплатни такива, ако сайта ти не е нещо сериозно, може да разгледаш тук http://www.tophost.hit.bg/bg/ за безплатен хостинг и поддомейни.

Но до колкото разбрах ти искаш .com затова ще трябва да си го купиш.
 
Re: Помогнете ми да си кача сайта

Здравейте, аз имам домейн и хостинг, направих си и сайт на web page maker и сега искам да си го кача там , ще съм ви много благодарна ако ми помогнете .Качила съм сайта в .hit ,но в .com виждам трудност .Благодаря предварително за помоща.
 
Re: Помогнете ми да си кача сайта

Не е нужно да викаш, чуваме добре :).

Значи, там където си купла .ком-а, слагаш ДНС на хостинга, койти си купила. После в хостинга, добавяш адд-он домейн с име.ком. Ако домейнът, който си купила е основен за хостинга, пропускаш втората стъпка.

Накрая, отваряш файловия менаджер на хостинга и качваш всички файлове в директория public_html.
 
Re: Помогнете ми да си кача сайта

ОТВАРЯМ СИ ФАЙЛОВИЯ МЕНИДЖЪР , В ПАПКА IMAGES КАЧВАМ СНИМКИТЕ ,А В INDEX СТРАНИЦАТА INDEX....ПОНЕ ТАКА ГО НАПРАВИХ В .HIT.... ИЛИ Е ДРУГ НАЧИНА НА КАЧВАНЕ В .COM?
 

Горе