SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Помогнете с тема

Dimo

Active member
Нещо не мога да си избера тема за сайт за филмови ревюта. Идва ли ви нещо на ум? Няма значение платена или безплатна?
 
За: Помогнете с тема

За: Помогнете с тема

Има и вариант да ползваш, която си избереш* тема като сам си добавиш нужните допълнителни полета. Става въпрос за създаване на custom post types и съответно темплейти за тях. Естествено, това изисква някакви познания, но всичко може да бъде направено лесно с някой Custom Types Manager, или конкретно мога да препоръчам WP Types & Views - wp-types. Не е безплатен, но ако поддържаш повече от 1 сайт с wordpress, цената си е доста приемлива. Удобното на този плъгин е, че създаваш custom post types, custom fields, view templates, widgets през потребителски интерфейс, а структурата на front-end частта се създава през вградения wysiwyg editor със shortcodes.

Може да звучи малко като реклама, но просто давам алтернативен вариант ;)

* Т.е. не би трябвало да имаш проблеми, свързани с темата която ползваш. Естествено, има си и изключения с кофти или по-специфично изградени теми, които може и да не работят.
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: Dimo
За: Помогнете с тема

За: Помогнете с тема

Благодаря и на двамата. Ще опитам да ви дам репутация.
Значи поработих няколко дни, най-вече по твоето предложение, Юлиан. Забавни са тези wp-types и наистина добавят функционалност. Това, което ме спря да ги ползвам е допълнителното натоварване на базата.

Разгледах няколко супер претрупани теми - верно са си г*зария, но ... някакви огромни джава скрипт по 300килобайта минифицирани... страшничко е това и като видях колко уиджета са наблъскали пак се попритесних за базата. Спрях се на нещо семпло, което вкарва рейтинга в самата статия със съответните html кодове и вече се онагледява добре с css и е с микродейта. Като стане за показване ще го плесна тук да ме чумосват модераторите ;)
 

Горе