SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Помощ с Магенто

Kalin4y

ORM / SEO
Имам инсталирано Магенто 1.4.2.0.
Общо взето искам да премахна полето за телефон като задължително. Всички туториали се въртят около следните стъпки http://www.blencorp.com/blog/2010/09/making-telephone-field-not-required-on-magento/

Полето за телефон го няма във формата за адрес на доставка, при опит да се поръча това, което е във кошницата. Onepage е активирана за опция за поръчка. Обаче когато давам бутона продължи, за да премина към втора стъпка ми изкача javascript alert ""Telephone" is a required value.
"Telephone" length must be equal or greater than 1 characters."

Как да махна валидацията, че какво ли не пробвах - не ще и не ще.

П.П. замразих още повече Магенто :D
 
Re: Помощ с Магенто

има екстеншън за полетата за поръчка.Между другото надявам се да си добър програмист и да имаш мноооого здрави нерви щом си решил да слагаш магенто.Аз след 3-4 месеца ходене по мъките и около 1000$ за екстеншъни успях да подкарам горе-долу това което ми трябваше и се оказа че магентото не ми върши работа щото му е много сложна админската част за служителите.
 
Re: Помощ с Магенто

ioio, става и без екстеншъни. Иска и четене :D
Намерих решение след час и нещо лутане. То е :
директно в базата данни, намираме таблица eav_attribute и редактираме записа за атрибут telephone - is_required трябва да бъде сетнато на 0 :)
 
Re: Помощ с Магенто

i0i0: да има проблем дотолкова доколкото всичко е на едно място а не е по папки. За администрация какъв му е проблема ? Да даваш права на хора да имат достъп до различни магазини .. категории ? ....
 

Горе