Преминаване от сайт(html) към wordpress блог

• Автор Автор Juve
  • Начална дата Начална дата

Juve

New member
Искам да започна с това , че сайта е единственият който имам и е на фирмата на която съм управител. По тази причина е важно за мен да не объркам нещо и реших да помоля за съвет тук, където има доста разбиращи колеги.

Имам няколко въпроса,
сайта в момента се класира добре в SERP, обаче дизайна много ме дразни вече и съм решил да си купя някой приличен темплейт. Понеже честичко добавям разни неща се замислих направо да го направя на блог(wordpress). (Заради опростеното редактиране и добавяне на информация и заради положителния ефект който очаквам от коментарите в частта на сайта кедето публикувам статии свързани са работата на фирмата)
Страниците на сайта не са много (16 броя с разширение html) и всичките са индексирани и добре класирани по ключовите думи.
Ясно е че ако избера wordpress блог платформата, няма как страниците да се казват пак така, понеже вече ще са PHP, но видях че има СЕО тулове, с които може да се даде редирект на всяка страница. Пример

mysite.com/index.html към mysite.com/index.php
mysite.com.ceni5.html към mysite.com.ceni5.php

Другият въпрос е , как ще реагира Г , на всичко това. Ясно е че ще има спад в SERP , в началото, но дали нещата в крайна сметка ще се нормализират , или ще бъде засечен примерно дублиран контент и ще получа наказание за това.

Благодаря предварително за помоща.

Последно редактирано:
Re: Преминаване от сайт(html) към wordpress блог

Здравей,
решението което си взел е наистина добро, но понеже става дума за фирма, моят съвет е не купувай готови темплейти. Прекалено банални са вече, а и не толкова представителни, когато става дума за бизнес сайт.

В този форум освен всичко друго, можеш да откриеш и страхотни дизайнери и девелопъри, които за горе-долу същите пари, биха ти скроили страхотна визия, пък и ще ти помогнат с другите въпроси.

Оносно въпроса ти за редирект...

Правилно си попрочел, че има начин да редиректваш определени страници, чрез редирект 301, което ще ти гарантира минимални загуби и при сформиране на PR и в SERP-a.

В общи линии, от тази миграция, можеш да извлечеш само полза.
Първо в това, че ще си улесниш работата и второ при оптимизацията на самият сайт. Да не говорим, че реално погледнато wordpress можеш да го направиш каквото си поискаш, стига да познаваш добре системата и да имаш някакви знания в уеб разработката на сайт.

Не се притеснявай, тук сме се събрали хора готови да помогнат с каквото могат, затова преминавай спокойно на wordpress и ще помагаме с каквото можем 😉

Избери си джумла. Ще може да емулираш новите страници да се "казват" точно по същият начин и със същите метатагове. така няма да пострада и класиането ви търсачките. Коментарите не са проблем. Предимството на джумла е че може лесно да внедриш и форум на същият домейн, отделно че има безкрайна купчина разширения. Да не гововим че щом сайта е фирмен, имиджа ви ще пострада щом ползвате вордпред, който е досто по подходящ за блогове.

Последно редактирано:

Не искам да превръщам темата в спор, но не съм съгласен с теб vha777, понеже с добри знания, може въобще да не разбереш, че ползваната система е всъщност wordpress. Да не говорим колко много подобни сайтове има.

От много време не съм привърженик на джомла и основната причина е крайно неудобният начин за боравене с опциите в администраторският панел, а да не говорим колко проблеми ми е създавал подобен сайт.

Не искам да превръщам темата в спор, но не съм съгласен с теб vha777, понеже с добри знания, може въобще да не разбереш, че ползваната система е всъщност wordpress. Да не говорим колко много подобни сайтове има.

От много време не съм привърженик на джомла и основната причина е крайно неудобният начин за боравене с опциите в администраторският панел, а да не говорим колко проблеми ми е създавал подобен сайт.

При всички случаи за начинаещ вордпреса е по-добър. Джумлата е по подходяща когато ще имаме по шарен сайт и товарен с функционалности. Не е за пренебрейване и факта, че има значително повече програмисти за джумла отколкото за вордпрес, което е и нужно ако ще имаме фирмен сайт, който трябва да вади пари. В това отношение -> вложени кинти/приходи, джумлата е на светлинни години пред вордпреса. А за администрацията - въпрос на навици - след 3татa cms се свиква.

нищо не трябва да редиректваш, страниците във WP може да се казват какво си искаш, казва се permalinks и можеш си направиш адресите на wp да са същите както са ти сега ...

Здрашейте,
Имам няколко въпроса за, които ще съм много благодарен да получа отговор.
Инсталирах си плъгина "Custom Permalinks" за да запазя връзките си.
1. Как да запазя адреса на следната страница: sample post.html (в адреса на страницата има интервал, но като го изпиша worpres му добавя автоматично + и връзката вече не е същата)
2. Не е ли проблем, че при старите страници .html е разширение а в wordpress е част от заглавието (аз мисля, че самият плъгин го превръща в разширение, но все пак да питам)
3. Кое е по-добър вариант - да запазя структурата на страниците или да направя редирект.

Наистина ли никой не знае решение на проблема?
Моля поне да ми отговорите дали не е по-добре да направя редирект, вместо да имитирам старите връзки.

Наистина ли никой не знае решение на проблема?
Моля поне да ми отговорите дали не е по-добре да направя редирект, вместо да имитирам старите връзки.

Аз лично винаги се старая да запазя старите адреси, ако не са прекалено ужасни де.

Аз лично винаги се старая да запазя старите адреси, ако не са прекалено ужасни де.
Мерси много, но нека някой да каже как да запазя адресите с интервал.

Това го знам, но не става.
Сега инсталирах ".html in category and pages" - Добавя .html и като изпиша интервалите с %20 адресите си се запазват както трябва, но като натисна преглед на страницата и не я намира.
Да не би да трябва да променя и структурата на постоянните връзки по някакъв начин?

За: Преминаване от сайт(html) към wordpress блог

За: Преминаване от сайт(html) към wordpress блог

Това със страниците е друг бъг, ако са на кирилица.

Не са на кирилица.
Много четох в нета, но никъде не открих решение на проблема.
Реших да направя редирект на страниците, които са с интервал в адреса и да запазя останалите.

Пробвай така
Код:
RewriteRule ^remont\%20na\%20pokrivi\.html [url]http://ianis-build.eu/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8[/url] [R=301,L]

Моят скромен опит е показал, че кирилските адреси трябва да са на кирилица в htaccess файла, за да работят.

Back
Горе