SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблемът с fb_xd_fragment във FB бутоните

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.

В google analytics виждам, че имам трафик на страници с този параметър. Примерно domain.com/page е страницата, но една част от трафика е на domain.com/page?fb_xd_fragment= и това се повтаря за много страници. Четох в нета няколко статии по темата и разбрах, че е от fb бутоните, относително стар проблем. Правят някакъв си там iframe и т.н дори гугъл индексирал такива страници и правил дублирано съдържание.

Сега проверих и в момента нямам такива индексирани, но имам трафик по тях. Четох в статиите какво е решението и се казват да се направи канал някакъв си там и да се редактира fb.init функцията, ама аз нямам такава в кода си. Може би статиите са малко стари и кода е сменен.

Та този проблем сигурно и вие го имате, може и да не знаете. Потърсете в google analytics за URL-и с това в тях fb_xd_fragment.

Вие как сте решили този проблем? И кога точно става посещение на тази страница? Ако направя 301 редирект от нея към нормалната, ще работят ли фб бутоните? Не ми стана ясно посетител изобщо озовава ли се на тази страница или само му се показва в някакъв си скрит iframe. В първата статия е обяснено на бързо, но пак не разбрах.

Ето статиите по въпроса:
Getting rid of fb_xd_fr | Cardinal Path Blog
A Solution To The Facebook fb_xd_fragment Problem
What is ?fb_xd_fragment= and how do I get rid of it? « Silicon Beach Training Resources
 
Re: Проблемът с fb_xd_fragment във FB бутоните

Не съм много навътре, защото не се занимавам с FB, но според мен решението е canonical.

В смисъл, ако имаш правилно конфигуриран canonical, тогава няма да ти ги индексира тези страници. Ще ти реши и всякакви подобни проблеми, свързани с други услуги, освен FB.
 
За: Проблемът с fb_xd_fragment във FB бутоните

За: Проблемът с fb_xd_fragment във FB бутоните

Да, то при мен няма индексирани, но искам и изобщо да няма посещения към тези страници. А все още има такива. Направих в webmaster tools да се игнорира параметъра, мога и в analytics да го игнорирам, но още искам да го следя дали има посещения по него.
Ако някой е поправил нещата така, че изобщо да не се генерират тези страници, както пише в статиите или нещо подобно, нека сподели :).
 

Горе