SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Регистрация на фирма в сферата на онлайн търговията – какво трябва да знаем?

hideboom

Banned
Регистрация на фирма в сферата на онлайн търговията – какво трябва да знаем?

Защо сме длъжни да преминем към регистрация на фирма, дори и да говорим за онлайн търговия? Независимо дали ще притежавате физически магазин, или бизнесът ви ще има сфера на управление в онлайн пространството, то вие следва да узаконите и регистрирате търговските си занимания. Потребността от развитие на онлайн бизнеси е съвсем закономерна, тъй като обикновено се следва потребителския поток – мажоритетът от клиентите с готовност пазаруват онлайн. Все по-малко хора предпочитат да се редят на опашки и да губят часове в издирване на подходящите продукт или услуга от магазин на магазин. Затова е и повече от очаквано бизнесите да се ориентират към онлайн търговия. Следва да знаете, че ако предлагате стоки и услуги в големи количества в интернет, то процедурата по регистрация на фирма става задължителна за предмета на вашата дейност. Добрата новина е, че законът предвижда сравнително кратки срокове за осъществяване на регистрация на фирма за онлайн търговия – при изрядност на изготвената документация операцията отнема до 7 работни дни. Важно е да упоменем, че базата данни на Търговския регистър е публична – това ще рече, че наличието на регистрация на фирма неимоверно ще увеличи доверието, което се създава у вашите бъдещи клиенти. След направената регистрация на фирма, трябва ли да се предприемат и други стъпки? Законът гласи, че ако поддържате плащания извън осъществяванията им чрез банкови преводи, т.е. ако следва да издавате касови бонове за направените продажби, то е задължително една регистрация на фирма да бъде последвана от регистрация към Националната агенция по приходите. Онлайн търговците са задължени по смисъла на Наредба Н-18 да фигурират като вписани юридически лица. Разбира се, винаги е повече от добра идея да се консултирате със специалист, който максимално ефективно и бързо ще ви преведе през необходимите стъпки, базирайки се на богатия си теоретичен опит. Така ще избегнете усложняването и изникването на неясноти, свързани с процеса по регистрация на фирма за онлайн търговци.

Източник топновини
 
Every newly established company needs to understand the company registration law and the company's online transaction registration terms so that the operation and business process can proceed better and develop better.
 

Горе