SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Регистриране на фамилия.bg

gstoychev

New member
Здравейте приятели,
Ако регистрирам фамилно име и избера основание за регистрация - Име, това защитава ли правата върху домейна само за носителят на тази фамилия и регистрирал домейна?
 
Re: Регистриране на фамилия.bg

Би трябвало:

В процеса на АРБИТРИРАНЕ ДОМЕЙНЪТ се счита за ЗАЩИТЕН, ако за неговото формиране РЕГИСТРАНТЪТ е използвал и предоставил на РЕГИСТЪРА основание за ползване на ИНТЕРНЕТ ИМЕТО, отговарящо (съответстващо) на:

5.5.1.1. Името на РЕГИСТРАНТА.

ПРИЛОЖЕНИЕ N: 2
Документи, удостоверяващи основанието за използване на ИНТЕРНЕТ ИМЕТО при регистриране на ДОМЕЙНИ в областта от първо ниво .bg

В зависимост от основанието за името, посочено в т.5.5.1.1-14. се подават следните документи, извън документите за идентификация:

П2.1. По т.5.5.1.1. - доказателствата за идентификация на РЕГИСТРАНТА по тази точка са едновременно и доказателства за основанието.

Когато се използва електронен подпис и името на РЕГИСТРАНТА, изписано в сертификата за електронен подпис, съвпада с ИНТЕРНЕТ ИМЕТО, основанието се взема автоматично от сертификата за електронен подпис.

Някой дори и да иска да ти вземе домейна след време, като основанието му е същата фамилия или марка, то ти си с предимство, понеже си регистрирал домейна пръв.
 
Re: Регистриране на фамилия.bg

Ако в момента в който регистрираш .bg вече няма регистрирана такава търговска марка или фирма или , някой да е посочил същото име домейнът не може да се взема.
Но ако някой е оставил за основание името му и то е същото , като твойто като нищо могат да ти го вземат и дори да те накарат в съда да го доплатиш мисля,че беше за 2 години.
 

Горе