SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Скриването на откъс от текст и SEO.

abakadaba

New member
Понеже от заглавието и на мен не ми стана ясно за какво питам, а и полето е кратко за дълги обяснение, ето надълго за какво иде реч.

Наскоро забелязах в един сайт как скриват част от описанието на продукт, в div елемент с фиксирани width и height и overflow=hidden.
Говорим за страница тип категория, където има листвани на няколко продукта и всеки един си има заглавие и описание с различна дължина. И с цел избягването на много проверки, кое колко е дълго и колко да го substring-неш слагат и двете в един такъв div.

Хареса ми като възможност и почнах и аз да го прилагам в мои проекти, но ми изникна въпроса "Мога ли да си докарам някакво наказание заради скрития текст"?

Като искам да направя едно уточнение.
Скритият текст е не по-вече от 5-6 думи за продукт
 
Re: Скриването на откъс от текст и SEO.

Аз съм имал сайт наказано точно заради overflow:hidden. Реално нищо не се криеше, просто така "дизайнерът" на темата беше решил да се подсигури при евентуални препълвания.
 
Re: Скриването на откъс от текст и SEO.

А някакво хитро решение да дадете в такъв случай. Или да събстрингвам като луд
 
Re: Скриването на откъс от текст и SEO.

Проблема е, че за двете части от текста, заглавие и описание, има различни css класове, и ако substring-a спре по средата на span тага който обгражда описанието, се прецаква всичко.

Вариант ли e, ако сложа на div-a на :hover "height:100%", с цел както scoobydoo каза, да се вижда и целия текст при необходимост.
 
Re: Скриването на откъс от текст и SEO.

В базата няма спанове, тях ги слагам после. Клиента иска да има заглавие и описание, като с приоритет е заглавието. Т.е ако заглавието е по-дълго, да се показва по-късо или никакво описание. Полето за визуализиране събира около 80 букви, като заглавието и описанието трябва да са с различни класове.

За сега не се сещам за друг вариант освен да проверявам колко символа ми е заглавието, и да показвам останалите в описанието. Но и това не е вариант защото полето е тясно а описанието трябва да почва на нов ред, и ако заглавието се пренесе само с 1 дума, сметката за описание пак няма да ми излезе.
 
Re: Скриването на откъс от текст и SEO.

Ако обединя заглавието с описанието в една променлива която после да събстрингна, после как ще разбера коя част да оградя със спан за заглавие и която за описание?

Може би с explode по оригиналното заглавие, но ако самото заглавие е по-дълго от колкото трябва да покажа, как ще намеря съвпадение?
Май сам си отговорих... ако няма съвпадение, обграждам всичко като заглавие....
 
Последно редактирано:

Горе