SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Скрит текст във футъра

pamir

New member
Здравейте, напоследък започнах да срещам сайтове, използващи скрит текст - един ред във футъра с ключови думи, по които искат да се позиционират.

Това, което се чудя, и не мога да им разбера логиката, е защо не направят текста явен - ефекта няма ли да е същия, като в същото време ще избегнат сериозния риск от наказание - имате ли някакви наблюдения?
 

pamir

New member
За: Скрит текст във футъра

За: Скрит текст във футъра

Може да са хакнати и линковете да не са техни :)

Не са хакнати и не са линкове, думите са релевантни на тяхното съдържание, гугъла го намира по тези думи, и като отидеш на сайта - то думата я няма на страницата! Вижда се само с Ctrl+F.
 

scoobydoo

Know you can!
За: Скрит текст във футъра

За: Скрит текст във футъра

О, извинявай. Чета едно мисля друго. Ами keyword stuffing му се вика на това и е много стара "техника". Най-добре ако ще се прави е с видим кратък текст по темата, съдържащ думите. А това дето викаш са го направили по най-мързеливия и черен начин :).
Иначе по въпроса директно: крият се за да не се виждат от потребителя, понеже са безсмислени фрази, а не полезен текст.
 

тео

New member
Re: Скрит текст във футъра

В ръководството на гугъл едиторите (което изтече миналата година) има цяла задължителна процедура за откриването на кейуорд стъфинга. Със сигурност, когато ги посетят, ще им наложат ръчно наказание.
 

pamir

New member
За: Скрит текст във футъра

За: Скрит текст във футъра

Ясно, и аз така предполагах. Мисля че правилния начин да се вкарат тези ключови думи е да ги има в текстовете на статиите, и да се изведат като "тагове" - ефекта би трябвало да е по-добър.
 

Горе