SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Скрит текст във футъра

pamir

New member
Здравейте, напоследък започнах да срещам сайтове, използващи скрит текст - един ред във футъра с ключови думи, по които искат да се позиционират.

Това, което се чудя, и не мога да им разбера логиката, е защо не направят текста явен - ефекта няма ли да е същия, като в същото време ще избегнат сериозния риск от наказание - имате ли някакви наблюдения?
 
За: Скрит текст във футъра

За: Скрит текст във футъра

Може да са хакнати и линковете да не са техни :)

Не са хакнати и не са линкове, думите са релевантни на тяхното съдържание, гугъла го намира по тези думи, и като отидеш на сайта - то думата я няма на страницата! Вижда се само с Ctrl+F.
 
За: Скрит текст във футъра

За: Скрит текст във футъра

О, извинявай. Чета едно мисля друго. Ами keyword stuffing му се вика на това и е много стара "техника". Най-добре ако ще се прави е с видим кратък текст по темата, съдържащ думите. А това дето викаш са го направили по най-мързеливия и черен начин :).
Иначе по въпроса директно: крият се за да не се виждат от потребителя, понеже са безсмислени фрази, а не полезен текст.
 
Re: Скрит текст във футъра

В ръководството на гугъл едиторите (което изтече миналата година) има цяла задължителна процедура за откриването на кейуорд стъфинга. Със сигурност, когато ги посетят, ще им наложат ръчно наказание.
 
За: Скрит текст във футъра

За: Скрит текст във футъра

Ясно, и аз така предполагах. Мисля че правилния начин да се вкарат тези ключови думи е да ги има в текстовете на статиите, и да се изведат като "тагове" - ефекта би трябвало да е по-добър.
 

Горе