SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

sicko

New member
Здравейте
Искам да ви питам за мнение по въпроса.
Един добре оптимизиран сайт който е вече 2 години и повече на дедикатед сървър в UK, при една смяна на хостинга на друг пак в UK, geolocation e пак там ОК, различните DNS не ме притесняват(имаше тема в форума за това), но IP-то ще е различно. Как мислите ще окаже ли влияние промяната на IP-то в SERP-овете и на SEO-то като цяло???
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

Може да окаже влияние в някои частни случаи. От това IP да имаш силни линкове към сайта, който ще местиш. Или някаква подобна връзка на сайта с IP-то. Но, като цяло няма значение. Естествено гео локацията, но ти си го съобразил това...
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

мерси nbsp, не няма линкове от там или поне няма такива които аз да знам.
може случайно некои с които сме се разлинквали да е хостнат също там но нема как да знам ,пък да прверявам не си струва. така че се надявам да нямаме проблеми с преместването.
мерси отново
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

нека не предизвикам с това вълна от реакции :D
преди време в някой от големите западни форуми имаше подобна полемика по този въпрос ...
наистина вече не помня къде ,а и не мога да намеря темата за да дам линк

но ... имаше изказани мнения от сорта на това че зависи в кой хостинг дейта център се хоства един сайт ... накратко в дейта центровете на някой хостинг компании Goole bot-a идва по често , сайтовете лесно получават по-висок PR и SERP е с по-високи стойности.

Случвало ми се е да получа осезаема разлика при преместване на един и същи сайт на друг хостинг в друг дейтацентър в САЩ, но не мога да твърдя че се дължи на нещо определено ...

За всеки случай обаче продължавам да следя за собствено удоволствие поведението при различни дейта центрове в България ... може и да греша но към този момент имам чувството че има разлика когато сайта е в еволинк или топхост

Предполагам че е възможно това да се дължи на скоростта на достъп до сайта.

Ако трябва ще сложа няколко сайта на мониторинг и ще пусна резултатите след като има достатъчно данни ...
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO


Един цитат от народния любимец ( избягвам да се аргументирам с позоваване, на това което ни пускат от гугел, но този път по изключение ;) )


As long as Google can load your web pages, it doesn’t really make a different whether the pages load in half a second or 5 seconds.
http://www.mattcutts.com/blog/myth-busting-delays-in-page-loading/
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

oggin каза:
имаше изказани мнения от сорта на това че зависи в кой хостинг дейта център се хоства един сайт ... накратко в дейта центровете на някой хостинг компании Goole bot-a идва по често , сайтовете лесно получават по-висок PR и SERP е с по-високи стойности.
Искренно се надявам това да не е така, щото мноо тъпо ако е така ко ако си платиш на най готиният хостинг = най-скъпият примерно да си по добре в СЕРП - това е дискриминация,
Друго ако беше така нямаше ли хостинг комапниите до сега да са почнали да парадират с това и да зарибяват заради това че през техните датацентрове по често минавал гооглебота - "Елате при нас - ще имате тези тези тези привилегии ".

Ох незнам , но искренно се надявам да не оказва влияние смяната на хоста ако оставаш в съшият гео-локайшън.

Аве сега ще сменяме хоста - тай че ще си проличи - ще обадя ако забележа драстична промяна в СЕРП-А
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

Според мен е нормално да има някакво понижение поне в началото , но говорим за след няколко седмици би трябвало да се закрепят резултатите.

Все пак ще се радвам ако споделиш наблюдения какво е положението контролно след месец да речем в сравнение със сега.
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

Непременно ще споделя
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

По принцип, цлета на търсачките, особено на Google е да локализира резултатите от търсенето. Тоест ако напишеш domain name в UK или US ти се показват различни резултати, защото се предполага, че потребителя иска нещо, което е свързано с локалния пазар. Така, че теоретично, ако съответния уеб сайт се хоства на американски сървър ще е по relevant като сайт свързан с американския пазар. Във същото време, по-важно е съдържанието, а не къде се намират физически страниците ти. Иначе за Китай, Куба или Беларус не би трябвало да има въобще уеб сайтове.
 
Re: Смяна на хостинг - оказва ли влияние на SEO

като имаш предвид че има отделно страници в българия и страници на български в търсачката определено има някакво значение макар и малко
колкото до google бот-а аз съм го тествал и в два различни центъра идва на различни интервали
на единия идва на 3-5 сек на другия идваше на 10 сек което поне за мен има доста голяма разлика
все пак ако хоста ти е бавен няма да ти изтегли толкова много страници за същото време ... нали
 

Горе