SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Субдомейни или подпапки?

batspas

New member
Здравейте, имам електронен магазин на пицария с обекти в София, Пловдив и Стара Загора. Продуктите са почти еднакви, но поради производствени причини един и същ продукт е с различен грамаж и респективно цена за различните градове.
Мислех да може на всеки продукт да се избира за кой град е и от там да излиза грамажа и цената, но това ще създаде проблем когато се листне каталога с продукти и няма да е ясна цената. Определено това създава огромно объркване на клиентите, а в крайна сметка най-важно е те да могат бързо да се ориентират.

Магазина е базиран на WP, който съм наравил като multisite - един главен за хоумпеджа и страниците с подробности и 3 отделни магазина. Ще се мъча с каноникал да реша някак проблема с дублираното съдържание.

Та въпроса ми е: Дали да направя три отделни субдомейна за всеки град (магазин) - sofia.pizza.com, plovdiv.pizza.com ....., или да ги направя като папки - pizza.com/sofia, pizza.com/plovdiv ...?

Естествено приемам и различни други предложения :)
 
Re: Субдомейни или подпапки?

pizza.com/sofia, pizza.com/plovdiv и т.н е по-добрия вариант според мен. Ако е със събдомейн, трябва да знаеш, че гугъл третра всеки събдомейн като отделен сайт.
 
За: Субдомейни или подпапки?

За: Субдомейни или подпапки?

Има логика. Мерси!
Тогава следващия въпрос е: Втория език да е в подпапка pizza.com/sofia/en или с параметър.
Всички препоръчват подпапка, но пък така не става ли много дълго URL
 
Re: Субдомейни или подпапки?

Аз пък мисля че по добрия вариант е да го направиш с под-домейни и в основния сайт да оставиш само избор на град. После ще ти бъде и по лесно когато си рекламираш сайта в отделните градове, по удачният вариант е да го рекламираш като sofia.pizza.com вместо pizza.com/sofia.

При положение че имат различни грамажи и цени според мен ако ги добавиш продуктите в основния сайт pizza.com ще си вкараш автогол и ще объркаш клиентите само, по-добре още в началото от основния сайт ги накарай да изберат град и им показвай точно това което им трябва.
 
За: Re: Субдомейни или подпапки?

За: Re: Субдомейни или подпапки?

Това с показването на продуктите само при избор на град съм го направил. Това, че са на папки не е проблем.

Все повече си мисля, че на папки в по-добре, защото на 80% от продуктите ще сложа rel canonical към единия от градовете. Май на Гугъл няма да му хареса ако има толкова много каноникал от един домейн към друг.
 

Горе