SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Събмит по директории и възраст на сайт

traki

Оптимист ReMember
Здравейте, във форума има няколко интересни предложения за масов събмит по директории, социалки и други от порядъка на хиляди броя. Интересувам се, подходящи ли са, за току що направен сайт? Има ли накаква минимална възраст, която е добре да е навършил домейна или сайта преди да се пристъпи към такова нещо? Някакъв минимален брой връзки?
Преди време четох едни статии в които имаше графика какви са нормите (според гугъл мисля бяха) за "нормално натрупване на линкове във времето" Възможно ли е при изскачане изведнъж с толкова много линкове да се попадне в сандбокса или да се попадне в някой филтър?

Покрай avtorentacar състезанието наблюдавах стремглаво натрупване без последствия, но пък и не видях някой да успее косвено да влезе в истинската ниша на "рентакар" услугите с такъв сайт. Това означава ли че при неконкурентни думи няма проблеми, но ако са конкурентни с бързо натрупване на връзки директно се влиза в сандбокс?

Re: Събмит по директории и възраст на сайт

Покрай avtorentacar състезанието наблюдавах стремглаво натрупване без последствия, но пък и не видях някой да успее косвено да влезе в истинската ниша на "рентакар" услугите с такъв сайт. Това означава ли че при неконкурентни думи няма проблеми, но ако са конкурентни с бързо натрупване на връзки директно се влиза в сандбокс?

Имаше три сайта в Топ 20 за 'rent a car'. В момента продължава да има, дори и в десятката. Това, че не са продължили в бизнеса с коли под наем е въпрос на бизнес, а не на оптимизация. :)

Колкото до първата част на въпроса, ще изчакам с любопитство да отговорят и другите.

Аз лично предпочитам да изчакам поне шест месеца, преди да правя масов събмит на сайт. До тогава само качествени и тематични връзки. Такива се намират трудно и са малко, но на този етап и малкото върши чудеса.

При стар сайт не ми пука какво ще правя и къде ще го регистрирам. Даже и връзки да купуваш с времето става все по-малко опасно.

В коклкото по-тежка ниша е, толкова е по-трудно. Нямам впечатления масов субмит да вреди, но и в никакъв случай ние не правим набързо голям брой субмитвания, да кажем - на месец по 10-15, като започваме след първите 40-60 дни от старта на историята в гугъл. По скоро ми се струва, че дори да са направени и открити от гоогле, те не се отчитат докато сайта не стане на някаква определена възраст. Колкото е по-трудна нишата, толкова по-бавно.

А какво е току що направен сайт: нов домейн или смяна на контента или ...?

Въпроса ми дойде от домейн на 40 дни, с 3 линка според гугъл и с 120 според яху. Има 47 индесирани страници от гугъл. Замислих се дали да му поръчам един събмит при Seo-Pi4 и как ще му се отрази това

...домейн на 40 дни, с 3 линка според гугъл и с 120 според яху. Има 47 индесирани страници от гугъл.
Малко в страни от темата, но зачети тук.

Горе