SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Таксата на ICANN за разглеждане на gTLD

MUTI

New member
Трябва да имаш здрави топки за да си регистрираш gTLD. Не само парите са проблем, но и това че на повечето кандидати им отказват. Така ни отказаха и .бг а за него беше кандидатствало правителството ни. Не само на нас ни отказват де и на братушките са им отказали, те са обявили че ще кандидатстват за .рус и ако им откажат и този път щели да направят нещо (можеби да си вдигнат собствен ICANN а те не са малко и не им трябва и много де (бутилка водка))

"Тази година, за първи път се проведе Domainforum – а именно форум посветен на ICANN програмата за нови домейни от първо ниво. Събитието беше уникално, не само заради темата, а и заради присъствието на президента на ICANN, RodBeckstrom .
Таксата на ICANN за разглеждане на молбата за регистрация на домейн от първо ниво ( gTLD ), възлиза на $185,000 ( сто осемдесет и пет хиляди долара ).
За фирмите и организациите, които могат да си позволят такъв разход ( според думите на няколкото запитани човека, разходите ще са от $500,000 до около $2,000,000 , а може и повече ), това определено е добра инвестиция за вашия бизнес. "
Цялата статия тук.
 
За: Таксата на ICANN за разглеждане на gTLD

За: Таксата на ICANN за разглеждане на gTLD

Събитието беше много добро, просто уникално.

Най-малкият проблем са ти ICANN и тяхната такса. Сложното е, когато трябва правно всичко да се издържи и след това маркетинга за популяризирането на новото разширение. Някой каза, че цената за всичко може да излезе към 5 милиона на година.
 

Горе