SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Трафик дроп след сменен хостинг

m_tin

New member
Здравейте,

Ще се радвам, ако някой от компетентните хора във форума даде някаква идея или съвет, че за момента съм се изчерпал доста аз. Ситуацията е следната


Wordpress инсталация:

1.Сайт, хостван на shared хостинг в USA
2.Прогресивно нарастващ трафик
3.От 2 месеца насам (април 2014) смяна на хостинга в друга фирма в USA на dedicated server
4. Няма промяна в дизайна
5.Преди това е имало друг уеб сайт на този IP адрес на dedicated
6. След смяната към dedicated започна сериозен дроп на трафика, може би с около 30-45%.
7. За този период съдържанието в уеб сайта се е увеличило
8. За този период съм числил слаби backlinks чрез disavow - около 350 домейна има в списъка (понеже има много сайтове за wallpapers, които crawl-ват съдържанието ми и го набиват в нискочествени сайтове за тапети с много реклами и слагат обратен линк към мен - а пък най-интересното е че тези сайтове се класират добре, но това е друга тема :) )
9. След смяната на хостинга съм увеличил ок.50% скоростта на сайта (благодарение на съветите на Васил Тошков от SEO Conference 2014 :) )

Според вас възможно ли е този дроп да се дължи на ... не знам и аз... лоша репутация на IP-то? Има ли някакви иснтрументи, с които мога да проверя това?
Или ако някой има идея, да заповяда и да сподели, а пък аз ще умувам каква може да е причината?
 
Според мен е най-малко вероятно да е от IP. По-скоро някакъв технически проблем при преместването. Разгледай кои страници по-точно имат дроп и виж дали Гугъл може да ги достъпва (ако от него ти е трафика дето си загубил де). Използвай извличане като Гугъл бот от Google Webmaster Tools.
Също може онези линкове дето си ги махнал да не са били толкова лоши, особено ако се класират добре. Ако Гугъл смята сайтовете им за спам не би ги класирал добре.
То и от хиляда други неща може да е де, трябва да търсиш навсякъде и да човъркаш всичко.
 
5.Преди това е имало друг уеб сайт на този IP адрес на dedicated

Причини наистина много, но аз лично бих започнал от IP-то. Имали сме няколко случая на "прокълнати" IP-та, на които нищо не върви. Знае ли се какъв сайт е имало на него или за какво точно се е ползвало това IP?
 
@ scoobydoo, Poltargaista - благодаря ви!
@ cloxy - сайтът е www.founterior.com, преди е имало www.get-cardsprinted-here.us - това по whois данни от domaintools

Този с картичките е неактивен в момента, но домейна му изтича към януари 2015. Тъй като не е активен, нямам идея какви са ги вършили :)
 
Да, аз точно това мисля да пробвам.. и явно натам клоня. След последните изчетени неща в нета, disavow файла и домейните в него взеха също да ме тревожат. Благодаря Ви за информацията! Аз продължавам да нищя проблема.В интерес на истината, имам 1,2 поддомейна на същото IP. Те генерират много слаб трафик, понеже не съм ги развивал. Но въпреки ще посещенията са много малки, там също си има някаква тенденция за посещения/ден. Реално, там няма дроп на трафика, което може би означава, че няма да е IP-то, но за всеки случай ще взема да го сменя - може пък още Г да не е нарочил субдомейните.
 
Хело.

1) ИП-то е блеклистнато: http://whatismyipaddress.com/blacklist-check

Най-вероятно предния клиент е спамил.

Ако използваш Дедикейтед Сървър, най-вероятно имаш повече от 1 ИП, следователно можеш да преместиш сайта на друго ИП.

2) Има много изписано за тия Дедикейтед ИПта и СЕО... за някои това работи, за други не.

3) Domain Name: FOUNTERIOR.COM
Name Server: mm1.photonhost.com
Name Server: mm2.photonhost.com

Регистрирай си къстъм (прайвит) НеймСървъри (нс1/днс1/нс2/днс2.FOUNTERIOR.COM)

http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=FOUNTERIOR.COM&tab=desktop

Сайта се отаря доста бързо. Според мен "Гугл" е заякал промяната в хостинга и заради това е спада... Или е имало даунтайм при самата миграция.

За съжаление и аз имах един такъв сайт и не успях да го спася.

Пожелавам ти успех.

Поздрави,
Трифон.
 
Благодаря ти за отделеното време:) да ти кажа взех нов дедикатед към друга реномирана компания и неймсървърите са къстъм е момента. Мисля, че има надежда, но ще видим. Отделно аз се хванах да съм блокнал някакъв рейндж от ип-та в .хтаксес и то без да искам - бях ограничавал достъпа само от няколко домейна, които крадат, но не знам това как е блокнало пък цял рейндж. За сега се задържах на някакво средно ниво без повече дропене, но ще видим идните дни:) още веднъж благодаря на комюнитито и отзовалите се!
 

Горе