SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Трябват ли ми SEO умения за да бъде дигитален маркетинголог

Dimitur

New member
Здравейте, в момента съм счетоводител, но искам да сменя професията с дигитален маркетинг. Може ли някой да ми каже най-важните умения, които трябва да притежава един специалист по дигитален маркетинг ?
Като специалист по дигитален маркетинг трябва ли да разбирам от SEO ? Ако трябва това означва, че трябва да разбирам от програмиране, за да извършвам On page SEO и Tech SEO ?
Трябва ли да притежавам творчески умения по дизайн ? Например да създавам красиви банери, интересни видеота и тнт ?
И разбирам анлийски език, но не толкова, за да се занимавам с копирайтинг на анлийски език. Дали това е проблем и дали трябва задъжително да мога да пиша статии на английски език ?
 
Погледнато реално вашите въпроси не са на място. По-скоро трябва да помислите, имате ли опит в продажбите и как да го пренесете онлайн... това е ключът към палатката. Не е задължително да сте SEO специалист, за да се занимавате с дигитален маркетинг, още повече във времена, когато социалните мрежи са подходящото място за продаване на стоки и услуги.

P.S.

Що се касае до творческите умения, е нужно да ги имате, за да ме убедите, че трябва да купя еди какво си...
 
Последно редактирано:

Горе