SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

афилиейт програма за Пловдив и региона

Статус
Not open for further replies.

webmoney

New member
здравейте другари и другарки!

за никого не е тайна че клиентът не обича да плаща и винаги гледа да те мине (особено ако си начинаещ или материално зависим)

затова имам едно колегиално предложение (нещо като афилиейт програма) за всички домашни уебмайстори и оптимизатори от Пловдив и региона:

вместо да се пазарите с клиента за 100-200 лева за интернет-магазин + още 50-60 (ако мине) разходи за оптимизация и сателитна мрежа - ПРАТЕТЕ ГО ПРИ НАС!

в офиса ще го окъпем както подобава - с презентации на широк екран, кафенца-мафенца, гардеробче, секретарка, заличка за преговори и тн други работи (ноу-хау) - накратко казано всичко цивилизовано ПО ШАБЛОН както трябва да е!

никой не спори че и вие сте майстори - вашите 25% си ги имате само за това че клиента е дошъл (или 50% ако ще вършите вие цялото домашно по задачата)

уверяваме ви че тези 25-50% ще бъдат МНОГО ПОВЕЧЕ като пари отколкото би ви дал клиентът ако го приемете в местната кръчма или в къщи

единственото условие е клиентът ДА Е ПЛАТЕЖОСПОСОБЕН това трябва да е задължително - и това е ваша задача - за да сме в добри и ВЗАИМОИЗГОДНИ отношения - трябва клиентите да са породисти откъм портмонето

оттам нататък не се притеснявайте - още никой клиент не е избягал от офиса ни без да се отчете материално

предложението важи от май месец насам - сега не сме в България но след седмица сме готови за подвизи!

айде и успехи!
 
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

Нямам думи, онемях. Ма Пловдив майна, кибик къмпани.

Вчера бях там да правя няколко срещи за фирми подизпълнители. Щото 200 лв. за магазин си е смешка.

Едни заведения опънали, всичко се движи бавввно, лежерно. Мека бебел, балдахини, прекрасни заведения (София има да наваксва много).

Хората ем им се бачка, ма емммм да не много зор.

За мен и клиентите такива и изпълнителите такива.

Изключвам една фирма само, но тя от самото си си създаване бачка за София на 80 %.
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

колегата, нещо леко нервен ми се виждаш.
не се нервирай така, не се отразява добре на здравето накрая.

предложението го измътих от личен опит - писна ми да гледам недоспали физиономии на уебмастъри и оптимизатори - идват при нас 1-2 пъти в месеца молят ни се да им изкупим по 10-тина WMZ, викам на колегата дееба то само нашта комисиона е повече, гони ги бе! ама той жалостив нали - плаща им кеш дори и до лев отгоре им закръглява

колко пъти се разприказваме викат имаме клиенти ама искат сайт за без пари - е как така бе викам без пари - еми така викат ни толкова ти оценям работата щот само ми губиш времето - викам доведи ги насам тогава

и идват клиентите и се оказва че са нормални пичове - притесняват се питат колко бюджет ще трябва за да стане работата - викам спокойно бе пичове нали положението е такова - давате пари за РЕКЛАМА това колкото ви се дава - толкова ще е ползата - като сте скътали хилядо лева за брошурки - дайте ги тука а брошурките ще ви ги дадем бонус (има си хас като в Непедони струват 10 пъти по евтино а балъците ги поръчвали през три посредника)

а сме имали случаи и обратно - идва уебмастърчето на тръни - вика такъв милионер хванах строителен бос - иска реклама в руски списания пари бол ала бала - е дайте да го чуем тоя - и на петата минута по телефона се оказва че "милионерът" наистина работи в пловдивска строителна компания, ама като бригадир и гледа да прецака тоя дето го храни, па като не е в час и не знае как и подпитва натам насам

та така е пич - нали иначе си добре, на бял кон си така като гледам - ей тва е важното - аз съм рахат - ти си рахат - далаверата си върви - това да се чува

P.S. ей за това горе-долу говоря:
milioneri.gif
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

Не си мисли, че в този форум влизат само уебмастъри, тук също влизат и клиенти. Като чета постовете ти от гледна точка на клиент не знам как се казва фирмата ти, но ми прилича на онези фирми, които "окъпват", "брадвират", "сурвакат" или както там го наричаш, чиято основно цел е да търсят "породисти откъм портмонето" клиенти и които си боравят с "кафенца-мафенца, гардеробче, секретарка, заличка за преговори и тн други работи", но не и със необходимите знания. Не пиша с цел лична нападка, напротив пиша го като клиент, който са го "къпали" по същия начин и си остана с кафенцата и мафенцата и наполовина свършена работа...ама ади рахат да е...далаверата нали си върви.

Съжалявам за спама ама не се сдържах...
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

и аз не се сдържах :)

http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=12241
http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=9337
http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=7843

ти, колега, сега като продаде за една година 3 сайта за по 30 лева и вече ти тежат на джоба и преминаваш в графата "Клиенти", така ли да разбирам?

P.S. за всички останали уебмастъри без терен и без мания за величие предложението си остава в сила - по-добре да си поделите печалбата с нужните хора (демек с нас) отколкото да се изгърбите за жълти стинки от лакомия - минавал съм като студент по тоя път и знам че това не е решение - точно такива лакоми и асоциални майсторчета търсят клиентите-"играчи", за да ги изгърбят от работа и да не им платят накрая
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

Не колега. Продал съм ги защото не ми трябват и колкото да им взема нещо. Ако беше се разровил малко можеше и да откриеш основния ми проект. Също ако беше се поразровил малко щеше да разбереш и че не съм уебмастър, а точно клиент, но клиент, който си плаща където трябва, а не на такива... Всъщност я си прочети постовете и тогава говори за мания за величие...Нищо лично, но аман от търгаши в тази държава, които гледат само как да одерат по няколко кожи. Спирам да пиша в тази тема, ти достатъчно описа себе си и услугите, които евентуално предлагаш.
Успех.
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

...Нищо лично, но аман от търгаши в тази държава, които гледат само как да одерат по няколко кожи.

ама какво лошо има в това бе колега - да окъпеш клиента професионално - в цивилизования бизнес това не се нарича "Одиране на Кожи" - това е просто бизнес-стандарт!

точно обратното - когато предлагаш на клиента (говорим за богати клиенти понеже с други ние не работим принципиално) та когато ти като вълк-единак му предлагаш на частно уеб-услуга за 100 лева, като същата тази услуга ако отиде в София в някой бизнес-център ще му легне 2-3 бона - точно тогава става одирането на кожи, само че клиента одира твоята, а не наопаки! и после те тормози нарочно за всяка дреболия, но не защото не му харесва сайта който си му направил, а защото знае че си шматка и затова профилактично и периодично те стресира, за да си във форма когато му потрябваш следващия път.

и не си прав за компетентността също - сигурен съм че когато аз чупех високочестотни ТОП-ове навремето с XSS и тн (не в България разбира се) - ти още си чел за PageRank що е и за какво служи - сега таман гледам статуетката на mainlink (конкуренти на Sape) "лучшему партнёру" - лучшему щото навремето им прибрах 1 вагон мангизи от милиони фалшиви линкове та докато разберат и ми бяха връчили наградата за 2007-ма :)

пък за тези башмайстори които се изприщват само при мисълта за подялба на гушата - не се тревожете - има хляб за всички - всеки си е майстор сам на далаверата - ние чуждо не щем! (най-много някоя чужда булка)
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

nobreak, съгласен съм с теб

webmoney, ти си уникален

правиш забранени неща и после се хвалиш сам

но хората и Гугъл вече разбират и се усещат, както сам отбелязваш :)
 
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

шефе, мерси за неутралната точка (вместо червена тоя път) ама и те не са прави сега - аз предлагам уникална афилиейт-услуга а вместо да си вземат едно наум - почват негативните реакции

а според мен има далавера в идеята ми - аз имам един приятел в Пловдив дето държи у тях професионална апаратура за 20-30 хиляди но стиснатата му жена не му дава да си наеме офис - та пича плаща по 50 лева НА ЧАС в една фирмичка за да се прави на шеф (господин за 1 ден) пред работещите в нея докато преговаря с клиента

та ако съм засегнал нали контингента тука който се оказа че е супер напред с материала и си има и представителни коли и офиси и популярни брендове и секретаркии всичко - грешката е моя! аз от Москва не виждам добре тая година кво става - може би социалният статус на ИТ-българина се е повишил драстично!

което пак е добре за мене щото като си дойда след седмица - ще си прибера всичките борчове които в момента не ги търся щото всеки ми се оплаква че нямал кво да яде в Пловдив - значи "Лъже мръсника - преяжда с луканка"

олее не знаех че нещата са се оправили - мерси че ми отворихте очите колеги :)
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

Понеже голяма част от българите сме недоверчиви, имам питане. С какво ще се докаже, че например съм ви пратил клиент при вас? Няма потребителски кукита, няма договор, афилейт линк и т.н. Иначе съм за такива идеи. Има ги на Запад, защо да ги няма и тук.
 
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

И какво - всеки ти препраща клиентите, взима 25%... И после? нали този човек така никога няма да се научи как да си иска цената?

В смисъл - ясно е, че е криза и клиентите са стиснати. Ама чак да разчиташ на студенти и начинаещи уебмастъри да ти осигуряват проекти, никак не ми се вижда сериозно...

Всяко начало е трудно. Ама ако не минеш по трънливия път, никога няма да се научиш как се прави... Освен това като одерете кожата на клиента, нали той повече никога няма да се обърне пак към съответния уебмастър, който го е препратил към вас...

Аз за частните си проекти не давам дерящи цени, естествено не са и прекалено ниски. Но общо взето всички клиенти ми идват по препоръка на друг клиент или мой познат... И от някои клиенти имам множество проекти... Всичко това би отишло по дяволите, ако почна да препращам клиентите към вас и еднократно да взимам 25% от одраната сума... Да не говорим, че така няма да мога да поема и поддръжката на сайтовете...

Но принципно преполагам, че ще има хора, които ще ти препратят клиенти.

Това е лично мнение, не е задължително всички да сме на едно мнение, така че не се обиждай...
 
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

Понеже голяма част от българите сме недоверчиви, имам питане. С какво ще се докаже, че например съм ви пратил клиент при вас? Няма потребителски кукита, няма договор, афилейт линк и т.н. Иначе съм за такива идеи. Има ги на Запад, защо да ги няма и тук.

първото което е че засега не съм излъгал никой от контингента
а и защо да лъжа като зарад 10-20 лева тук гледам 1 вагон помия се изсипва - че аз ако метна някой с 200-300 лева нали ще стана по-известен от Апостол Апостолов :)

второто нали - ся ако почна да обяснявам че сума ти руски известни компании са ми се доверили - нещо сигурно значи (няма да ги изреждам тук за да не стана шампион по червени точки ама webmoney transfer е най-скромната от тях) нали сайтовете са ми най-малкия кахър - сума ти други неща правим дето носят повече пари и повече рискове

не казвам че кой знае къв бренд сме избарали но схемата е наистина много проста - поне тук в Москва сума ти хора работят така - и в рекламата и в туризма и в недвижимите имоти и тн - има си хора дето обикалят като щури из града и като им дойде някой клиент и веднага го карат в някой офис като се представят за сътрудници на компанията (което понякога дори си е така)

е тук това се е наложило по други причини - малко хора успяват при 2-3000$ наем за 20-30 кв м да си избият разходите затова правят такъв ФРАНЧАЙЗИНГ е думата ама това което предлагам е на по-просто ниво

нали ако сте вътрешни с клиента - нямате кахъри!
но ако ви лазят по нервите разни шматароци с мангизи и ви досаждат с въпроси за договор или седалище на фирмата и тн като МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ примерно че сте студент и че цената е супер евтина - е па такива хора можете да ги пращате при нас - първо ги проучваме леко по телефона и ако всичко е наред (да не стане като с оня бригадир за който писах горе) - каним техен представител на гости и после вече квото сабя покаже

работил съм навремето (като по-млад) в София като рекламен агент по строителството и в Пловдив също съм обикалял - и от опит казвам че колкото по-здрав е клиента - толкова по-лесно се контактува с него АКО ИМАШ КВО ДА ПОКАЖЕШ! сиромасите най-много се лигавят и лазят по нервите! в Мултигруп на Ситняково съм влизал от портала без уговорка без нищо и съм говорил цял час с главния им (официално се води строителна фирма МинСтрой - имат цяла мини-джунгла в центъра на сградата) - в същото време в една дребна фирмичка в Кючука не можах да прескоча дори секретарката!
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

Я да видим основните характеристики на афилиейт програмата...
1. Не е ясно кой я предлага. Петър, Иван, Майна ООД или кой? Напиши, ние сме еди кои си и еди кво си. Кой очакваш да ти докара клиент, като самия ти се криеш. Ами утре ако му вземеш парите и зачезнеш, нали тоя клиент моите капачки ще строши, за дето съм те препоръчал.
2. Какво правите? В смисъл как да препоръчам на някого да дойде при Вас, като не сте написали какво правите? Сайтове ли правите (какви?!?), боза ли произвеждате? Със сигурност ще препоръчам на няколко познати да идат да пият кафе при Вас. Това стана ясно, че го правите.
3. Портфолио - какво сте правили до сега. Как да препоръчаш на някого нещо, дето сам не си го виждал.

Айде отговори на тези три въпроса, и "афилиейт програмата" може и да добие смисъл. За момента можете да привлечете така само клиенти на кафене...
 
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

Я да видим основните характеристики на афилиейт програмата...
1. Не е ясно кой я предлага. Петър, Иван, Майна ООД или кой? Напиши, ние сме еди кои си и еди кво си. Кой очакваш да ти докара клиент, като самия ти се криеш. Ами утре ако му вземеш парите и зачезнеш, нали тоя клиент моите капачки ще строши, за дето съм те препоръчал.
2. Какво правите? В смисъл как да препоръчам на някого да дойде при Вас, като не сте написали какво правите? Сайтове ли правите (какви?!?), боза ли произвеждате? Със сигурност ще препоръчам на няколко познати да идат да пият кафе при Вас. Това стана ясно, че го правите.
3. Портфолио - какво сте правили до сега. Как да препоръчаш на някого нещо, дето сам не си го виждал.

Айде отговори на тези три въпроса, и "афилиейт програмата" може и да добие смисъл. За момента можете да привлечете така само клиенти на кафене...

Ето пак - не исках да се хваля но господин Джумла ме изнудва да направя кратко резюме на дейностите ни:

1) поддържаме няколко корпоративни руски уеб-приложения сред които най-сериозен е пощенския сървър NextMail.ru (трети по големина в Русия)

2) какво е платежна система WebMoney всички знаят нали? ако блокират сметката на кой да е българин сърбин турчин грък македонец и тн - при кого идва да дири спасение? при нас (няма да обяснявам защо)

3) кое е най-голямото издателство в Русия (18 издания над 2 милиона тираж седмично) - "Деловой Мир" - чии координати за България се печатат на последна страница на всяко списание (+ на сайта им)?

4) Кой е най-големият производител на софтуер в бившия СССР - 1С/Бука (след сливането си през 2008-ма) и кой има ексклузивни(!!!) права върху продуктите им за БГ?

и така нататък...

няма да издребнявам с наши български клиенти и най-малкото ще се оправдавам тук пред човек който е известен най-вече с това че пише по 10 доноса на месец до КЗП - изяснявам ситуацията информативно - като ме попитат за сайт за 20 лева на Джумла - ще знам при кого да препращам клиентите

P.S. абе софийските жители (и гастарбайтери) кво се притеснихте толкова? кви са тези хумористични забележки вече трети път на "майна" и тн - нали написах че офертата е само за Пловдив - кви са тези нерви кво е това напрежение? просто предлагаме елементарна помощ - някого да съм накарал насила да си свали гащите и да се наведе?

брех това болно чувство за справедливост ако отидете на пазар и видите 1 щайга с развалени чушки сигурно веднага викате Гражданска Отбрана
 
Последно редактирано:
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

"обо всем и ни о чем"

Услугата си е Ok и не е нова за тези широчини.
Поне аз доколкото съм препращал клиенти на колегите винаги в отговор съм имал число % или 0.5/0.7/1литър... Обратното също важи.

webmoney, мисля че не си избрал правилния тон, както и тактиката да се заяждаш.

Примерно:
Ето ни нас, XYZ ООД .. тук така ... 25%
сайт
Телефон
мейл

Заповядайте на кафенце да се запознаете с нас и секретарката.
по-би свършило работата.

Последващото заяждане няма да се търпи и ще ме кара да местя темата.
 
Re: афилиейт програма за Пловдив и региона

първо честит празник на всички труженици!

значи телефона на колегата който сега е в Пловдив си виси на подписа ми - има го и на ВМИД-то и на списанията и навсякъде

тези които го познават (обменяли са уеб-пари при него) знаят колко е точен понякога е обяснявал по цял час по телефона как се прави ВМИД и без комисиона е обменял и тн - за тези които имат по-сложен случай да ми пишат ЛС или на мейла - има ги пак на WMID-то ми и тн

както вече писах няколко пъти - който е рахат с клиентите си - да е жив и здрав! не виждам смисъл от спорове помежду ни след като нямаме общи допирни точки!

за останалите - който има нужда от ИМИДЖ за да прибере повече пари от клиента (не да му реже главата а да прибере толкова колкото се полага за интелектуален труд) - няма грижи - ша са договорим така че всички да останат доволни!

и повече без забележки в темата (няма да преговарям тук) - отговорих максимално ясно за кво става дума - това е положението - и секретарки ще ви носят кафенце и вятър ще ви правят но всичко по реда си - първо работата

айде и наздраве!
 
Последно редактирано:
Статус
Not open for further replies.

Горе