SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

някой има ли опит с Virtualmin Pro?

nikoladd

New member
някой има ли опит с Virtualmin Pro? Това е платена версия на webmin с повечко екстри.

На теория изглежда добре и има много функционалност. Интересува ме на практика някой ползвал ли е панела? Стабилност, обновяване, gotchas това ме интересува.

Имам да оборудвам няколко сървъра с панели и cPanel/Plesk са твърде голямо перо за вътрешни проекти а мразя да ровя конзолите постоянно за глупости пък и на път е проблем. Не продавам само хостинг, но имаме доста проекти, които сами си хостваме.

Сега имам едно VHCS, ама нещо не ме вдъхновява, куцат му много неща а не се и обновява. Склонен съм на платено решение доколкото е стабилно и не струва "жената+колата" на година.

Също мнения за ispconfig и TDC биха дошли добре. Имат някои добри неща и изглежда се поддържат, но не съм ги тествал лично засега.

Накратко нуждата ми е да си хоствам PHP/MySQL проектите и да мога да дам възможност на колеги без особени технически познания да си пускат пощи(например). Ще се слага на 5-6 сървъра поне, като някои ще са за по един сайт а други с по 40-50 но искам да ползвам еднаква платформа. Досега ползвах Plesk+други решения и като изключим няколко много тъпи положения в него върши работа добре, но не ми отърва да го слагам на сървър с по един сайт, а нуждите ми не са големи, че да получа смеслена отстъпка то Parallels.
 
Re: някой има ли опит с Virtualmin Pro?

Ти LxAdmin ползваш ли го? В какъв сценарий? Аз мога да се ориентирам във всичко, не това ме притеснява. Въпроса е доколко е надеждно в дългосрочен план, обновяване на модули и т.н?

Гледам го, че инсталира само компилирани пакети за всичко, което в общи линии е в конфликт с избора ми на операционна система(gentoo) и е лош признак за дългосрочна стабилност. Но пък plesk и той така работи и се справя добре с обновяването. Обновявал ли си версии на apache/php/mysql etc на работещ сървър с тоя панел?

При $18/месец идва по скъпо от virtualmin-а, който има големи отстъпки след първата година. Цената става всъщност е приемлива, но ми трябва повече инфо по горното.
 
Последно редактирано:

Горе