от какво зависи езика на рекламите в adsense

kirilbug

New member
Здравейте, имам следния проблем - имам английски сайт и съм добавил adsense поле, но ... на една от страниците рекламите са английски, на друга са руски. Страниците няма грам кирилица по тях. От какво зависи езика на рекламите и как да се отърва от руските реклами?

Мерси

Re: от какво зависи езика на рекламите в adsense

Здравейте, имам следния проблем - имам английски сайт и съм добавил adsense поле, но ... на една от страниците рекламите са английски, на друга са руски. Страниците няма грам кирилица по тях. От какво зависи езика на рекламите и как да се отърва от руските реклами?

Мерси

Зависят главно от рекламодателя. Ако той таргетира английски думи и показва реклами на руски, това и ще се вижда. Възможно е обаче да таргетира България. Така, че някой в Обединеното Кралство или в Щатите най-вероятно няма да вижда същите реклами.

На въпроса, "как мога да се оттърва", щом толкова държиш можеш да филтрираш сайтовете, които не те кефят.

ами точно от америка ми обърнаха внимание на руските реклами 🙂
ще пробвам с филтъра
незнаех, че може да таргетират английски думи, мерси

не само от БГ, от всякъде излизат руски реклами - пробвах от америка, от германия, от БГ - резултата е един и същ.

Вероятно имаш нещо на страницата което ги привлича. На определена тема ли са руските реклами?

Пуснал ли си опцията за показване на реклами базирани на потребителския интерес? Посещаваш ли доста руски сайтове? В краен случай блокиран въпросните руски сайтове и проблема е решен.

Много рекламодатели таргетират нерускоезични страни заради руските диаспори, които са многобройни в повечето страни и с добри финансови възможности. Поради същата причина се таргетира и България, т.е. в случая няма никакво значение, че на сайта няма грам кирилица или че рекламата не е интересна на българския купувач (било поради стокови, било поради покупателни фактори), цели се рускоезичния. В градове като Варна например има доста големи руска, украинска, арменска, грузинска и чеченска диаспори и всички те ползват предимно руски език (но четат и англоезични сайтове), имат международни канали и са потенциални клиенти на тези рускоезични реклами.
Така че вариантът е наистина блокиране поотделно на всяка реклама (по url).

Последно редактирано:

мерси на всички за съветите. Започвам да ги блокирам едно по едно, да видим колко ще са 🙂

Back
Горе