SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

смяна на дизайна - подход

ted

New member
Обмислям радикална смяна на дизайна - разположение на менюта, промяна в основни раздели и промяна в цветовата схема.

Мисля си, как е по-добре да се направи, всичко да се измени отведнъж или постепенно да се променят нещата едно след друго през известно време за да могат потребителите да се ориентират по-лесно с новото.

Сайта има доста посетители, като много от тях са редовни и идват дори по няколко пъти на ден.

Вие как бихте постъпили в такъв случай?
 
Re: смяна на дизайна - подход

Радикална промяна на нов адрес и съобщение: Ние се обновяваме, ако желаете да пробвате новата версия - клик тук!
Перфектно би било ако може да събереш и фиитбек от там.

Успех
 
Re: смяна на дизайна - подход

така или иначе е хубаво да се сменя дизайна през известно време.
Ако, проектирайки новия дизайн си наблегнал user experience да стане по-добър, то със сигурност ще се приеме бързо и добре от потребителите. Би било добре да пуснеш статия, която много накратко да обяснява на потребителите какво е новото и да ги ориентира в сайта, защото има много хора, които са свикнали със сегашния дизайн и ще им бъде проблем да свикнат. А ако не си сигурен как ще се приеме можеш да пуснеш дизайна един месец на временен адрес и да насочваш потребителите с банери или поп-ъп да го видят и да си кажат мението, след известно време го прехвърляш - така ще можеш да изчистиш и някои от недостатъците, които потребителите ще ти кажат. (AdWords сменят така интерфейса, временно работи и стария)
 
Re: смяна на дизайна - подход

Добре е в новата визия/дизайн да има приемственост, без значение дали подобряваш сайт, лого, автомобил и т.н. По този начин ще си сигурен, че редовните потребители ще се ориентират лесно и бързо в "новото". Радикалната промяна не е препоръчителна, когато марката/логото/сайта има висока познаваемост и историята го показва. Сигурна съм, че си забелязал колко деликатно големите марки се променят, леко и неусетно...
 
Последно редактирано:
Re: смяна на дизайна - подход

Ако технически е възможно (и не отнема много време и ресурси), бих пуснал новата версия като "бета", а потребителите ще могат да превключват към старата.
Така месец два и режеш старата. Хората ще са свикнали.
 
Re: смяна на дизайна - подход

аз лично бих пробвал с Google WEBSITE optimizer. Сравнително лесно се работи и дава добри репорти за това кои дизайн ти е наи подходящ за сайта. След това може да се опиташ да правиш нова версия.
 
Re: смяна на дизайна - подход

Благодаря на всички за мненията.
Дълго обмислях варианта двете версии на дизайна да са парарелно за известно време, но ме отказа евентуалния проблем с дублираното съдържание и изчистването му в последствие.
Възприех мнението на Ani4ka и започнах първо промяна в менютата - по нов раздел на 2-3 дни и когато всичко е готово ще почна с поетапна смяна на дизайна ...
 

Горе