SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Blekko

Re: Blekko

Идеята им е добра, но модела на търсене нещо не ми харесва. Иво е много прав, някак си не се получават релевантни резултати. По мое мнение, ако някоя търсачка иска да се наложи, то добра идея е модел за подражание на Google. Тоест начина на подредбата да е близък до този на Google, което би спечелило сърцата на доста оптимизатори, защото е някак глупаво да се мъчиш да оптимизираш за 3-4 различни търсачки, като реално за момента всеки ползва Google.
 
Re: Blekko

Всеки, който има болната амбиция да създава търсачка, трябва да има предвид едно нещо - големите в лицето на Гугъл, Бинг, Яху, Яндекс влагат стотици милиони в усъвършенстване на алгоритмите си с цел максимално релевантен СЕРП и последното им се отдава в една или друга степен. Въпросните търсачки имат зад гърба си 10+ годишен опит. Правят вече опити с персонализирани резултати и поведенчески фактори за ранжиране ... Четох, че последната редакция на формулата за ранжиране на Яндекс е с обем 280 Mб !!!
Най-важното за успеха на една търсачка - РЕЛЕВАНТНИ РЕЗУЛТАТИ ! Когато СЕРП-а прилича на случайно подбрани резултати (на тото - принцип), никой няма да я ползва. Всичко останало са глупости.
Между другото какво стана с българските експерименти diri.bg и jabse.bg и някой помни ли, че съществуват ?
 
Re: Blekko

Имам чуството че жабсето гребе от кеша на гоогле, защото заприличва доста на него. На мене не ми харесва. Диренето нешто и него не го харесах, макар че те се опитваха до последно те да си индексират. По-скоро диренето може да тръгне ако се постараят. Това е лично мнение :)
 

Горе