SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Google Safe Browsing ме отряза

Desperado

New member
Здравейте

Модератора на един сайт, който поддържам се е заразил със спамещ вирус, който съответно му е прихванал FTP букмарката и хоп вируса в сайта. Разбира се Google веднага го докладва. Махнах вируса, смених паролите и затворих временно фтп достъпа още час след като го докладваха. Сега, 24 часа по-късно още е в карантината.
Имам следните въпроси:
1. Кога да очаквам сайта отново да е достъпен. За момента просто чакам бота да го обходи пак.
2. Има още няколко сайта на същото ip, които за щастие са незаразени. Може ли да очаквам гугъл да поглене с лошо око на тях заради тази случка.
3. Очакват ли се други неблагоприятни последици, след като сайта отново стане достъпен.

Поздрави,
Ясен
 
Re: Google Safe Browsing ме отряза

Аз имах така един сайт и го докладвах вечерта, на другия ден беше готов.
 
Re: Google Safe Browsing ме отряза

Към обяд го пуснах, сега чакам.
Първоначално се въздържах от това от гледна точка на това, че Гуг не харесва да му казваш да ти обхожда сайтовете, ама като си изпих кафето схванах, че едното няма много общо с другото.
Интересно ми е дали имате опит как това се отразява на класирането. Аз ще докладвам моя след няколко дена.

поздрави,
Ясен
 
Re: Google Safe Browsing ме отряза

След няколко часа ми вдигнаха карантината. Като резултат наблюдавам продвижване с около 20 позиции назад в серп-а по повечето ключови думи.
 

Горе